Téli szépségápolás I.

Egyéb veszélyeket rejteget számunkra az ősz és a tél, főleg ha beszorulunk a füstös városba, ezért nagyon fontos a téli szépségápolás. A szél, a nagy hideg vagy a túlzott meleg, a száraz levegő, a távfűtés, a levegőben lévő szennyező anyagok, „téli álmot alvóknál” a mozgásszegény életmód mind-mind hatnak a bőrre. E szélsőséges viszonyokra bőrünk érzékenyen reagál; száraz tapintatúvá válik, behúzódik, viszket, megvastagodik a szaruréteg. Hatásukra oxigénhiány lép fel a szövetekben, kitágulnak a hajszálerek, a bőr kipirul, súlyosabb esetekben látható hajszálértágulatok alakulnak ki, és természetesen ezek szintén elősegítik a bőr korai, illetve gyors öregedését.

Bőrtisztítás megújítás
1. Az alapos száraz/nedves kefés ledörzsölés a lábujjaktól felfelé haladva a szív irányába segít eltávolítani a bőr felső, elszarusodott rétegét. Reggel ideális elvégezni, mert a keringés beindításával felébreszti a testünket. A ledörzsölés emellett élénkíti a nyirokáramlást is, így tehát a méregtelenítő folyamatokat, és javítja a kötőszövet tónusát. Az ezt követő hideg vagy váltózuhannyal fokozhatjuk a hatást.
2. Fontos az elhalt hámsejtek leradírozása, de ehhez egyáltalán nincs szükség méregdrága kozmetikumokra, amelyek az esetek többségében ráadásul több adalékanyagot tartalmaznak, mint bőrtápláló összetevőt. A legegyszerűbb bőrradír: keverjünk össze tengeri sót olívaolajjal, hidegen sajtolt napraforgóolajjal, szezámolajjal vagy szoba-hőmérsékletű kókuszvajjal és dörzsöljük végig vele a bőrünket. Egyszerre tisztít és táplál. Száraz bőrre inkább a mandula-, avokádó vagy napraforgóolaj ajánlott, normál vagy zsíros bőrre jobb választás az olívaolaj, a kókuszvaj.
3. A hideg-meleg vizes váltófürdő nemcsak a vérkeringést élénkíti, de a bőrt is kiválóan feszesíti, sőt, még az immunrendszert is erősíti. Meleggel kezdd a zuhanyzást és hideggel folytasd, a hőmérsékletet félpercenként váltogasd, és ahogy a száraz ledörzsölésnél, itt is a lábtól haladj a szív irányába.
4. A szauna az egyik legjobb módja a teljes bőrregenerációnak, a nagy mértékű hőingadozás a szövetek legmélyéig hatolva távolítja el a méreganyagokat – utána szinte fellélegzünk.

Folytatjuk…..

Szólj hozzá!