Kismamasarok… striák ellen

Két fiam van 7 és 12 évesek. Nagy öröm volt, mikor a naggyal terhes lettem. Kezdő szülő, izgulunk, szomjazzuk az infókat. Azt hiszem nem vagyok egyedül vele. Vitaminok, egészséges étkezés, sport módjával, kenegesd a hasad… Anyukám bőre nagyon csíkos lett, gondoltam biztos hajlam, hiába kenegetem.

Pedig kenegettem. Folyamatosan, reggel-este. Jól belemasszíroztam, nem csak épp rákentem. Öntöttem a nedves kezemre és masszíroztam, kitartóan. Meglett az eredménye! Egyetlen csík sem lett a hasamon. Biztos vagyok benne, hogy ez használt. Nézzük a természetes segítségeket

 A terhesség során kialakuló striák ellen bármelyik olaj rendkívül jó, de ha már csíkos pocakkal rendelkezünk, a legjobbak azok halványítására az alább olajok
Jojobaolaj: Sok vitamint tartalmaz, kitűnő hidratáló, tápláló. Lágyítja és selymesíti a bőrt, nem hagy zsíros érzetet.
Lenmagolaj: jelentős E-vitamin tartalma miatt hegek, terhességi kezelésére rendkívül jó.
Búzacsíraolaj: magas az E-vitamin tartalma. Száraz, repedezett bőrre ajánlott a használata.
Avokádóolaj: Magas A-  és E-vitamin tartalma miatt kiválóan alkalmas a striák kezelésére
Makadámiaolaj: magas olajsavtartalma miatt kiválóan alkalmas a striák ellen.
A szőlő rengeteg hasznos anyagot tartalmaz: a szőlőmag olaj, jojoba olaj valamint A, E, B5 vitaminoknak köszönhetően, javítják a bőr regeneráló képességét, természetes struktúráját. Biztosítják a bőr számára szükséges nedvességet, lipideket, így hosszú távú hidratáltságot biztosítanak. Segítik az anyagcserét és antioxidáns hatásúak.

A jojobaolaj és az avokadóolaj remekül hidratál, valamint selymesebbé, rugalmasabbá teszi a bőrt. A szőlőmagolaj fokozza a sejtek regenerálódását, és segíti a bőrrétegek anyagcseréjét. A makadámia olaj mélyen hatol a szövetekbe, így striák megelőzésére, kezelésére különösen alkalmas. A borágóolaj regeneráló, tápláló, nyugtató hatású.

Kezelési tippek

  • A kakaóvajas, olajos masszázs remekül hidratálja, és rugalmasabbá teszi a bőrt.
  • Keverj össze több olajfélét, és körkörös mozdulatokkal kenegesd a kritikus területeket.
  • A pocakodon óvatos, törölközős dörzsöléssel élénkítheted a vérkeringést.
  • A fenekeden és egyéb területeken használhatsz hideg-meleg váltózuhanyt és luffaszivacsos dörzsölést.