Natúr kozmetikum ajánló tavaszra és nyárra

Ahogy változnak az évszakok, úgy változnak a mi igényeink is a testünk ápolását illetően. Másra van szükségünk télen, és teljesen más natúr kozmetikumokkal ápoljuk magunkat nyáron. Bőrünk, igényei is eltérőek az évszakok alakulásával. Lásd : télen intenzívebb bőrápolásra van szükségünk, több shea vajas ajakápolóra, esetleg zsírosabb szilárd testápolóra. Olajat is többet használunk a hideg időben, arcunkra és testünkre is. A natúr arckrémek közül is a testesebbeket választjuk, mert a hidegtől száraz a bőrünk.

Ezzel szemben nyáron, és tavasszal másra van szükségünk

Ebben az időszakban a testünket folyamatosan éri a nap. Ki vagyunk téve a melegnek, és a hideg klímázott helyiségeknek. Ezek a hatások szárítják a bőrünket. Mégsem kívánjuk a lassan beszívódó shea vajas szilárd testápolókat, amelyeket télen imádunk. Nem kellenek a testes arckrémek sem. Ilyenkor előkerülnek azok a natúr kozmetikumok, amelyek egy kicsit könnyedebb. Például: a natúr virágvíz zselék, a habkönnyű arckrémek, a friss natúr szappanok, virágvizek, arcszérumok. Vannak, akik még a natúr -alumínium mentes- dezodorukat is lecserélik másik illatra.  Tusfürdőből is mást vásárolnak  a emberek ebben az időszakban. 

Mint azt tapasztaljuk, ilyenkor az illatoké a főszerep!

Nyári levendula illat
A levendula illatú natúr kozmetikumok tarolnak!

Natúr szappanok nyári illatai

A top helyezettünk az epres édes élmény szappanunk. Ezt nem szokta senki megkérdőjelezni, hiszen az eper egyértelműen a tavasz és a nyár illata. Mindenki, aki először a kezébe veszi, és megszagolja, mosolyogni szokott a feltörő emlékek miatt.

Nagy kedvenc még a geránium illatú szappanunk. Igazi fülledt nyári estékre tökéletes felfrissülést jelent.

Szeretik vásárlóink a hibiszkusz-csipkebogyó szappanunkat is, ilyenkor az emberek nyitottabbak a virágos, egzotikus illatok felé. Ezeket alapul véve nem meglepő, hogy kedvelt még a vörös szőlő illatú, és a jázmin natúr szappanunk is. 

A best örök nyári illat klasszikusunk pedig : az örök levendula. A sikere megkérdőjelezhetetlen. Nyáron érik, akkor terem. A levendulamezők csoda szépek, hangulatosak, és árad belőlük a nyugalom. Szinte minden natúr kozmetikumunkból van levendula illatú, és eladásaink élén állnak.

Natúr kozmetikum az arcodra : arckrém helyett szérum?

A nappal a legnagyobb dózisban az arcunk érintkezik. Elengedhetetlen, hogy ápoljuk használjunk natúr naptejet is. Napozásról szóló cikkünket, ide kattintva éred el: Katt. Ha mégis kiszáradna az arcod, akkor ebben az időszakban a száraz virágvíz zselénket szokták alkalmazni. Jó hír, hogy külön a zsíros bőrűeknek is készítettünk egy verziót belőle!

Ha egy könnyed arcszérumra vágysz, akkor is számos termék áll rendelkezésedre. Vásárlóink a szőlőmag olajos szemkörnyék feszesítőre teszik a voksukat.

Kellemes lehet ilyenkor a prémium botox hatású elixír is, ilyenkor önmagában, arckrémként is megállja a helyét. A melegben a könnyed dolgokat kedveljük.

Natúr nyári testápolás

Nagyon fontos a napozás utáni spray használata is. Ha megpirult a bőrünk, akkor ez elengedhetetlen. Olyan jótékony gyulladás csökkentő hatóanyagokkal turbóztuk fel, hogy azonnal enyhíteni fogja a bőrpirosodásodat. Tipp : legyen állandó kelléke a nyári táskádnak!


Ha este fürdés után testápolót használnál, akkor a natúr argán olajos, testápolónkat javaslom. Állagát tekintve könnyebben beszívódik a bőrödbe, és nem hagy olajos érzetet. Nyáron gyakran egész nap rohangálunk, így nincs idő megvárni, míg a szilárd shea vajat lassan beszívja a bőrünk.

Natúr termék
Nyári natúr kozmetikum kalauz

Natúr alumínium mentes dezodor – nyári verzió

Nálunk 3 fajtája van a natúr alumínium mentes dezodoroknak : a cink-oxidos, a szódabikarbónás, és a krémdezodor. A dezodorainkról bővebben ezekben a cikkekben olvashatsz:

Natúr dezodor használata 1. rész
Természetes dezodor gyerekeknek is
A dezodorok káros hatásai

Az, hogy ki melyikre esküszik, az eltérő lehet. Én télen általában a cink-oxidos verziót használom, de mostanában már a szódabikarbónást vetem be.

Nyáron praktikusabbnak bizonyul, mert kevésbé olvad, de ez persze igényfüggő. A saját tapasztalataim szerint a szódabikarbónás dezodor kevésbé hagy deo-nyomot a ruhákon. Kissé szemcsésebb, de szerintem 5-6 órát is kibír a cink oxidos 4 órával szemben. Ez mindenkinél más, hiszen a testünk nem egyforma. Egy biztos : egyikkel sem lesz testszagod. Illatokat tekintve a hibiszkuszos a legnépszerűbb nyáron, ha az eladásokat vesszük figyelembe.

Mindenkinek azt javasoljuk, hogy nyáron a saját igényeire szabottan válasszon natúr kozmetikumot. Ha a választásnál ezeket figyelembe vesszük, akkor nem lőhetünk mellé. Ha magadtól nem tudod, hogy mire van szüksége a testednek, akkor neked nagy segítség az oldalunkon nem régóta elérhető bőrtípustesztünk.

Szólj hozzá!