Mi így segítünk: natúr kézműves szappannal támadunk a vírus ellen!

A napokban kijött egy cikk a HVG-n, (itt találjátok) amely szerint a szappanos kézmosás a leghatásosabb a fertőtlenítésre, az ismerőseim mind privátban küldték a cikket, hogy nézzem meg.

Megnéztem, és nagyon örültem neki, hiszen ez egy pozitív visszaigazolás – de én még kiegészíteném azzal, hogy a natúr szappanok még ennél is jobb megoldások. Hiszen itt nem napi kb 6 kézmosásról van szó, hanem 30-35 kézmosásról. Gondoljunk bele: mosdó használatok, kilincs érintések, bevásárlások stb. után kezet fertőtlenítünk és kezet mosunk. Egy régebbi cikkünkben – amit ide kattintva értek el már írtunk arról, hogy ez mind engedhetetlen, és kell, de szárítja a kezünket. Az Évca natúr kézműves szappanok olyan organikus prémium alapanyagokból készülnek, hogy a kezed puha, és selymes marad. Nem elhanyagolható tény, hogy nem viszel a bőrödre olyan dolgokat, amelyeknek semmi keresni valója ott, és megölöd a kezeden megtelepedett vírusokat, baktériumokat.

natúr szappan
Teafás- anti-bakteriális sószappan

A HVG-s cikk erre hivatkozik, hogy egy kémia professzor a Guardianben azt nyilatkozta, hogy hatásosak az alkoholos fertőtlenítők, de a szappanos kézmosás eredményesebb. Azért, mert a vírusok örökítő anyagát körülvevő lipidréteg, lipidburok azaz zsírréteg, a szappan oldja a zsírt. Az emberi bőrre tapadt vírusok aktívak maradnak, de ezzel az előbb említett csodálatos eszközzel, a natúr szappan nagyon sokat tehetünk magunkért, és a környezetünkért.

A szappan nem csak a ránk tapadt vírusokat pusztítja el, hanem megontja a vírust alkotó zsírt, fehérjét, az RNS-t. Egy igazi nagyágyút tartasz a kezedben, ha mondjuk egy natúr antibakteriális teafa sószappannal mosod meg a kis kacsódat.

A kézmosás lépései

  1. Talán a legfontosabb, hogy meleg vízzel mossunk kezet!
  2. Alaposan nedvesítsük be az egész kezünket.
  3. A natúr szappanunkkal alaposan dörzsöljük be az egész kézfejet, alul felül, az ujjközökre is figyelve, körmeinket sem kihagyva!
  4. Az egész kézmosás tartson legalább 20 másodpercig.

Talán bagatellnek tűnhet, hogy 2020-ban a kézmosás fontosságáról, és annak technikájáról kell írni, de mindenki láthatja, hogy sajnos fontos erről beszélni… A leghasznosabbnak egy videót ítéltünk meg a téma kapcsán, amely egy festékes kesztyűvel szemlélteti, hogy mely területekre nem jut a szappanból, ha csak feléből-nagyjából mosunk kezet. Nézzétek csak!

Nem kell megrémülni, ha elfogyott a polcokról az alkoholos kézfertőtlenítő. Sokkal hasznosabb, ha bevásárolsz az általad kedvelt natúr szappanból. Ha ismered a termékeket akkor azért, ha nem akkor itt az ideje, hogy közelebbi ismeretséget kössetek!

Szólj hozzá!