Én és a fiam, na meg a pattanásai

Először is.. A képen nem a fiam van. Szerettem volna róla rakni képet, de nem engedte 🙂

Sokszor írok erről a problémáról, bár mi felnőttek már túl vagyunk rajta, de tudjuk, hogy anno ez tényleg probléma volt, ezért segítünk, ahogy bírunk. Minden korszaknak megvannak az éppen aktuális bajai.

Nálunk most PATTANÁSOS BŐR. 12 éves a fiam, sportol, helyes gyerek (mint minden anyának a gyereke), amiről kap is visszacsatolást, így oda is figyel magára. Séró belőve, zsebre tett kéz, lazaság 🙂

Csak eggyel van baja a homlokán és az orrnyeregnél időnként megjelenő kisebb-nagyobb pattikkal, mitesszerekkel. ez még nem is vészes —mondtam neki. Sajna ez csak majd rosszabb lesz, ha nem figyelünk oda rá. Már itt az elején meg kell fogni és rendszeresen ápolni, tisztítani az egész arcod. Aztán a héten jött, hogy akkor most tényleg segítsek!

Igazán látható volt éppen, kijött egy nagy gyulladt pattanás a homlokán, bekente kamilla virágvízzel  és 20 perc múlva lehúzta a gyulladást, hihetetlen volt.

Akkor mi hogy csináljuk??

A Mélység titka és a paradicsomos szappannal felváltva mossa az arcát, ami nagyon jó mélytisztitó, fertőtlenítő tulajdonságokkal van ellátva, de a napi tisztálkodáshoz hozzátettem neki a virágvizeket, abból is a kamillát és nagyon szépen leviszi a gyulladást, fertőtleníti. Egy héten egyszer pedig a Holt tengeri arcpakolással bombázzuk a gyulladt felületet. Ennyi kell! Így is lesz problémánk biztos a közeljövőben az arcával, de ezekkel  a termékekkel, talán kicsit meg tudjuk előzni, hogy begyulladjanak és sebesre kaparja a gyerek.

Van tapasztalatod? oszd meg velünk!