Az arctisztítás ugyanolyan fontos, mint a kézmosás!

A magyar lakosság nagy része öntkéntes karanténba vonult, mindenki ügyesen fertőtlenít, kezet mos, sokan még maszkokat is hordanak. A maszk kérdés igen megosztó az emberek és az orvosok körében,de talán egy mondatot fontos megjegyezni ennek kapcsán : ha van rajtad maszk, biztosan nem fogod piszkálni az arcodat, ha másért nem is, ezért már megéri hordani.

Tudományos alapja nincs, de az én szervezetem valahogy úgy működik, hogy amióta nem nyúlhatok az arcomhoz, azóta állandóan viszket valamelyik része, a jó hír az, hogy önuralmat tanulok, a rossz hír pedig, hogy ettől az elmebaj egy gyengébb verziója kerülget. Azt azért hozzá tenném, hogy nem száraz az arcom, minden nap nagy áhitattal hódolok a napi arcápolási rutnomnak.

Ugye az mindenkinek természetes, hogy reggel és este natúr szappannal az arcunkat is alaposan megtisztítjuk, de hogyan tisztítsuk meg napközben? A koronavírus időszakában minimálisan használjunk alapozót, de a legjobb lenne, ha egyáltalán nem használnánk. Azért, mert napközben ha viszket az arcunk tehetetlenek vagyunk, ha féltjük a sminkünket.

Első tippünk : natúr arctisztítás

natúr arcápolás

Napközben is szükséges párszor áttörölgetned a száj és szemkörüli részeket. Erre a feladatra a legalkalmasabb a kétfázisú natúr micellás víz. A micellás technológiáról már számtalanszor írtunk. A csoda abban rejlik, hogy a micellák magukhoz vonzzák a szennyeződéseket és a sminket a bőröd felületéről. A plusz szuper tulajdonsága, hogy hidraatálja és felfrissíti az arcodat. Tehát a natúr micellásvíz állandó testőröd legyen, mindig vidd magaddal!

Második tipp : használj natúr tonikot, arcpakolást és arcradírt

Ha eddig nem tartottad fontosnak, hogy elmélyedj a natúr arctisztítás rejtelmeiben, akkor most nem lehet kérdés : itt az idő! Használj heti egyszer valamilyen organikus arcradírt. Akár te magad is elkészítheted, hiszen most van időd rá. Az interneten számtalan receptet találsz. Fontos a pakolások alkalmazása is, persze a letisztított arcbőrre viheted csak fel!

TOVÁBBI HASZNOS:  Natúr kozmetikumok a hajadra

Talán a legfontosabb, hogy próbáld kordában tartani a kezeidet. Figyelj oda az apró részletekre, és nem érhet baj! Óvd magadat és családodat!

Szólj hozzá!

- 30%