Mindent a kecsketejes natúr szappanról!

 

Kecsketejes szappan – kicsit másként, ahogy én látom

Az utóbbi 5-6 évben nagyon előtérbe kerültek a természetes szappanok, de a legmenőbb a kecsketejes natúr kézműves természetes szappan, hogy még ezekkel a jelzőkkel is illessem.

Felfutó üzletág lett, beírod, hogy kecsketejes szappan és feldob a google min. 200 db kisebb-nagyobb céget, kft-ket,  hogy az ő  termékük a BEST, és ódákat zengnek a kecsketej bőrre való jótékony hatásáról. Nagyon jó, hisz ezt gyártom én is, de nem kell elújulni tőle, nekem nem jobb egy átlagos teával vagy vízzel készült szappantól, mivel csomó más összetevő is befolyásolja egy szappan “jóságát”.

Egyik cégnek van olyan kecsketejes szappana, ami csak pálma és kókusz olajat tartalmaz és full illatos. Szted jó? Szerintem nem. Hatalmas üzletággá nőtte ki magát a szappanozás. Alapanyag nagykereskedéseknél direktben alpont van a kézműves szappankészítők számára. Úton útfélen kézműves kecsketejes szappanokat árulnak. A fesztiválra kilátogató nézelődő pedig már bosszankodva morog az orra alatt, hogy megint egy szappanos…. És így is van, rengetegen vagyunk.

Nektek vásárlóknak, nehéz eldönteni, mit is vegyél meg, melyik lehet a legjobb. Most kicsit belegondoltam, nézegetve a különböző cégeket, honlapokat, hogy nem is vagytok könnyű helyzetben. Mi dönt, hogy az adott terméket válaszd? Mivel fog meg? A régóta működő nagy cégek iránt nyilván nagyobb a bizalom, akik rengeteg facebook követővel rendelkeznek (hacsak pár 10 is likeo-lja a beírásokat..) Tőlük megveszik a szappanokat, natúr kozmetikumokat, megszeretik, de ahogy nő az áruk, egyre jobban megfizethetetlen sok ember számára, így kipróbálják a “kicsik” termékeit. Természetesen azt tapasztalják, hogy teljesen jó, némelyik akár jobb is. Sok-sok vásárlóm átállt a “nagyoktól”, és biztos megvan az oka.

Azt tudom leírni, én hogy választanék.

TOVÁBBI HASZNOS:  Mi így segítünk: natúr kézműves szappannal támadunk a vírus ellen!

Webshop design. Megmutatja mennyi munka van benne, mennyire figyelnek a részletekre, és szerintem a minőségről is árulkodik. Számomra jobban eladja magát egy szememnek szép, igényes oldal, ami könnyen értelmezhető, átlátható, szép képekkel, mert azt sugallja, hogy igenis fontos a gyártójának a “gyereke” és foglalkozik vele. Legyen rugalmasak, ha kérdésem van kapjak rá megfelelő választ.

Termékdiverzitás. Ha vásárolni szeretnék valamit, akkor én körbenézek az oldalon a termékek között, hátha még valami megfog.  2011-ben átállítottam az egész háztartásomat a természetes dolgokra, olyan helyeket kerestem, ahol minden megvolt egy helyen. Akkoriban ilyen még kevés volt. Mosódió, fehérítő, mosószóda és a testápolási termékek egyben, mert így megspóroltam egy-két postaköltség árát, amit inkább termékre költhettem.

Igényesség magad és a termékeid iránt. Ez inkább személyes vásárlás alkalmával. Akkor voltam boldog, amikor fesztiválon találkoztam igényes termékkel, igényes eladótól. Fontos. Az eladó eladja a termékét. Találkoztam már olyannal, akinek a termékét még csak meg sem fognám, nemhogy használnám. Mennyire kedves, mennyire hozzáértő és mennyire hallgatja meg és ajánl a személyes problémámra terméket.

Hatóság mögötte. A szappanosok és a fesztiválon árusítók nagy része még mindig a kiskapukat megtalálva készítik, árulják a termékeiket, bevizsgálás és CPNP szám nélkül. Minden gyártott termékfajtát be kell vizsgáltatunk, feltölteni egy EU honlapra, majd vegyészmérnökkel dokumentációt íratni rá, hogy biztonságos a termék. Nekem évente ÁNTSZ vizsgálatom van, amikor megnézik a papírjaimat, a műhelyemet, termékeimet bevizsgálják.

Személyisége és korrektsége a gyártónak! Ezt te nem tudhatod, mert nem mindig ismered aki a termékek mögött van. Szép igényes bemutatkozóoldalakat láthatsz, vagy elhiszed, vagy csak marketingfogásnak veszed. Ezt csak mi tudjuk, akik gyártunk. Mit értek ezalatt? Én elkötelezett híve vagyok a natúrkozmetikumoknak. Nálam a család az első és nekik akarom a legjobbat, mint ahogy TE is a sajátodnak, ezért kell olyantól vásárolni, akiben maradéktalanul megbízhatsz. Miattuk kezdtem el készíteni az első termékeket és mivel mi használjuk, csakis olyat készítek, amit mi magunkon használunk! Nagyon fontos, hogy akik kipróbálják a termékeimet, megszeretik, ugyanazt a minőséget tudjam biztosítani, hétről hétre. Ezért nem spórolok ki a receptből semmit, sőt, igyekszem az organikus minőséget megvenni, hogy még inkább támogassam a termék organikusságát. Ennek ellenkezőjére is találtam már eladó példát, de ezeket megtartom magamnak, próbáljon boldogulni, egyszer úgyis visszaüt.

TOVÁBBI HASZNOS:  Évca natúr szappan kisokos

Legtöbben hatalmas bizniszt látnak ebben a natúr termékek gyártása, eladása dologban. Attól, hogy egy termék nem horror áron van, még jó lehet. Nem kell nagy iskolákat elvégezni ahhoz, hogy tudjuk, a termék árába van beépítve minden ami a termékkel kapcsolatos. Én igyekszem elérhető áron adni, amellett, hogy a BIO Shea vajat teszem a termékeimbe, megfelelő tanúsított nagykertől vásárolva, odafigyelek a saját termékeim tisztaságára, előállítás, csomagolás módjára még mindig megtehetem, hogy ne az egekben legyenek az áraim. Az első szemlélő, aki azt hiszi ért hozzá, csak azt látja olcsó…. Mivel biztos nem minőségi  alapanyagokból áll. Ezeket az embereket sajnálom, és a pénzük ellensége, mert lehet ezzel a döntésével elvesz magától valamit, ami akár jó is lehet.

És most még a kecsketejes szappanról nem is zengtem ódákat. Igenis jó! Mint ahogy fent írtam, jó, ahogy minden más természetes szappan és termék is, ami nem kecsketejjel, hanem teával, sörrel, joghurttal készül.

Lényeg! Hogy natúr termékeket használj!

 

 

- 30%