Izzad a kisfiam – a kislányom- , gyerek dezodor kell…

Gyakran hallom az alsós tanító néniktől, hogy néha elviselhetetlen szag terjeng az osztályban. Persze, mert gyermekeink sokkal korábban érnek. Ami régebben 13-14 éves kor körül volt normális, az most már 9-10 év. Ha a gyermekünk elérkezik abba a korba, hogy kellemetlen testszagát saját maga, társai vagy te érzed és szeretne ellen védekezni, akkor segítenünk kell jól választani. Fontos, hogy ez a gyerek dezodor natúr legyen, hiszen így nem kerülnek méreganyagok a szervezetébe. 

Hadd meséljem el, hogy született meg a krémdezodor ötlete a fejemben. Kristóf fiam elért ebbe a bizonyos korba. Végigpróbáltuk, az akkor összes natúrnak hitt dezodort és nemhogy elvette az izzadságszagot, de még büdibb lett. Akkor elkezdtem, kísérletezni, és megalkottam a krémdezodort, a mostani stiftes dezodorunk “őseit”. Nagyon sokan vásárolták, szerették használni, mert egy doboz kb fél évig is elegendő. Azonban sokan kényelmetlennek találták, hogy bele kell nyúlni, így alakult meg a stiftes verzió. Vásárlóink nagy hányada azonban maradt a krémnél. De hatóanyagban ugyanaz mind a kettő!

A kellemetlen izzadságszag ellen kétféleképpen tudsz védekezni. Az egyik legismertebb megoldás a boltban kapható izzadásgátló. Azért hívják így, mert az izzadásgátló az alumínium tartalmának köszönhetően összehúzza a hónaljban az izzadásért felelős pórusokat. A testünk méreganyagai így nem tudnak kiürülni a szervezetünkből, ennek köszönhetően a baktériumok sem szaporodnak el, nem lesz testszagunk. Nem hozzáértőként is könnyen levonható a következtetés, hogy ez a megoldás nem túl egészséges. Főleg hosszútávon.

Van azonban egy ideális megoldás, amellyel az egészségünk sem szenved csorbát : a natúr dezodor. Számtalan cikkünkben körbejártuk a témát. A legfontosabb minden esetben hangsúlyozni, hogy mi is történik az alkalmazásánál. Használata más. Felkenés után, nem szívódik fel a testünkbe. Vékony filmréteget képez a bőrön, és kíméletesen megakadályozza a baktériumok elszaporodását, ezzel együtt a testszagot is.

A prémium hatóanyagok ápolják a bőrödet. A legtöbb esetben cink-oxid vagy szódabikarbóna és shea vaj a fő alkotó elemei.

TOVÁBBI HASZNOS:  Natúr dezodor használata 1. rész

A natúr dezodorokról olvashatsz másik blogbejegyzéseinkben :

Hogyan válassz natúr dezodort?

Natúr dezodor használata 1. rész

A dezodorok káros hatásai

Természetes alumínium mentes dezodor használata

Gyerek dezodor
Gyerek dezodor választás

Nálam, hogy kezdődött?

Onnantól kezdve, hogy szülővé válunk, hatalmas felelősség és folyamatos aggódás lengi körbe életünket. Az aggódás a lételemünkké válik attól a perctől fogva, hogy a fogantatásra készülünk. Most, hogy a technika ennyire belekúszott az életünkbe, sokkal több információval találkozhatunk,  tudatosabban és odafigyelve készülhetünk már az első percektől. Mivel szervezetünk nagyon sok méreganyaggal találkozik életünk során, érdemes nagy hangsúlyt fektetni arra, hogy testünket, natúr, természetes kozmetikumokkal ápoljuk.

A természet csupa jó dologgal ajándékoz meg bennünket, melyet használva tisztává, hidratálttá tehetjük testünket, bőrünket, csak meg kell találni azt, amelyikben megbízunk és érezhetően pozitív hatással van testünkre, lelkünkre.

Én sajnos csak a második fiam születése után találkoztam az INFORMÁCIÓVAL és engedtem, hogy a magamévá váljon.

így még az első babát én is Johnson’s babafürdetővel mosdattam, hiszen akkor még nem tudtam, amit mára már igen. Aztán a kicsi gyerekem ekcémája kihozta belőlem a “bolti” kozmetikumok lecserélésének fontosságát, természetes, natúr termékekre.

Aminek így utólag már nagyon örülök, hisz amellett, hogy megszabadultunk a rettegett bőrbetegségtől, sokkal tudatosabb, egészségesebb életmódszemléletet kaphattam. Elindulhattam azon az úton, ahova lehet, hogy enélkül nem jutottam volna el. Igyekszem legalább  a testápolásunk termékeiből kiküszöbölni a szervezetünkre káros anyagok használatát.

Sok-sok natúr, gyerek dezodor került kipróbálásra, miután megálmodtam a számunkra tökéletes állagút és összetételűt. Természetesen itt is előfordulnak illatanyagok, melyben allergén összetevők lehetnek, de sajnos ezt csak akkor tudja meg az ember, ha kivizsgáltatja magát és megkapja a listát, hogy mire allergiás.

natúr dezodor
Hibiszkusz illattal lányoknak is választható gyerek dezodor
natúr dezodor
Kókusz-menta illattal kamasz srácoknak is választható gyerek dezodor
dezodor-stift-citromfu-gyomber-nemszodas
Citromfű-gyömbér illatú gyerek dezodor kamaszoknak
natúr dezodor
Citrom-levendula natúr dezodor kislányoknak

Természetes dezodor a kiskamaszoknak

A gyerekeknél a fontos életszakaszok előtt jönnek a nagy tanítások. Elengedhetetlen elmagyarázni neki, hogy kamaszodik -ami egy természetes folyamat – és igenis szüksége van a dezodorálásra. A suliban össze vannak zárva az osztályteremben és akár ciki is lehet, ha valakinek testszaga van. 

A kellemetlen helyzetek elkerülése végett fontos, hogy amit a gyerek dezodora natúr legyen. Ha megtaláljuk a nekik megfelelő illatot, és megtanítjuk a megfelelő használatot, nyertünk!

A bolti izzadásgátlóval ellentétben, a natúr dezodort 4-6 óránként használni kell.

Igazán nem nagy ár, ha a csemeténk cserében biztonságban van, és még ápolja is a bőrét a natúr dezodorral. Rá kell szoknia, hogy bedobja az iskolatáskába, és időnként használja a nap folyamán. A fiatalok rugalmasak és nyitottak, így nem lesz nehéz dolgunk velük. 

Miután átálltunk a natúr életmódra, a kamasz fiamnak természetes volt, hogy az első dezodora is natúr lesz. Azóta is organikus dezodort használ az egész család. – Mirjam Vtsits vásárlónk

A gyerekek nagyon szeretik a cinkoxidos krémdezodorunkat. Amíg a felnőttek kényelmesebbek és a stiftes verziót választják, a gyerekek szeretik az ujjukkal kenegetni a dezodort. Élvezik a tégelyes csomagolás előnyeit.

Olvasd el témánk első részét, melyben bemutatjuk mely összetevőket iktasd ki.


Dezodoraink

A natúr életmód kompromisszumokkal jár. Máshogy kell alkalmazni a termékeket, és máshogy hatnak, hiszen az alapanyagok is mások.  A legtöbb természetes kozmetikumot foglalkozó cég ott rontja el, hogy ugyan azt a hatást ígéri, mint amit a bolti termékek tudnak. 

Nem hozzáértők is érezhetik ebben a kontrasztot, és az abszurditást. Törekedni kell minden készítménynél megtalálni a nekünk leginkább megfelelőt. Ki kell próbálni többet. Nem biztos, hogy rögtön elsőre megtaláljuk a nekünk optimális megoldást, de nem szabad feladni.

Szólj hozzá!