Izzad a gyerekem, gyerek dezodor kell

Gyakran hallom az alsós tanító néniktől, hogy néha elviselhetetlen izzadságszag és hónaljszag van a gyerekeknél az osztályban és ezért izzadásgátló kell, már 10 éveseknek is. Persze, mert gyermekeink sokkal korábban érnek. Ami régebben 13-14 éves kor körül volt normális, az most már 9-10 év. Ha a gyermekünk elérkezik abba a korba, hogy kellemetlen testszagát saját maga, társai vagy te érzed és szeretne ellen védekezni, akkor segítenünk kell jól választani. Fontos, hogy ez a gyerek dezodor natúr stift vagy krémdezodor legyen, hiszen így nem kerülnek méreganyagok a szervezetébe. 

Hadd meséljem el, hogy született meg a krémdezodor ötlete a fejemben. Kristóf fiam elért ebbe a bizonyos korba és hónalj dezodor kellett neki. Kipróbáltuk, az akkor összes natúrnak hitt dezodort és nemhogy elvette az izzadságszagot, de még erősebb a testszaga. Akkor elkezdtem kísérletezni, és megalkottam a natúr krémdezodort, a mostani hónaljstiftes dezodorunk “őseit”. Nagyon sokan vásárolták, szerették használni, mert egy doboz kb. fél évig is elegendő. Azonban sokan kényelmetlennek találták, hogy bele kell nyúlni, így alakult meg a stiftes verzió. Vásárlóink nagy hányada azonban maradt a krémnél. Mindkettő hatóanyaga ugyanaz: a cink-oxid.

A kellemetlen izzadságszag ellen tudsz védekezni. Az egyik legismertebb megoldás a boltban kapható izzadásgátló. Azért hívják így, mert az izzadásgátló az alumínium tartalmának köszönhetően összehúzza a hónaljban az izzadásért felelős pórusokat. A testünk méreganyagai így nem tudnak kiürülni a szervezetünkből, ennek köszönhetően a baktériumok sem szaporodnak el, nem lesz testszagunk. Nem hozzáértőként is könnyen levonható a következtetés, hogy ez a megoldás nem túl egészséges. Főleg hosszútávon, mivel nem egészséges, ha a méreganyag nem tud ürülni a szervezetünkbe, ha el van zárva a mirigy.

Van azonban egy ideálisabb és természetes megoldás, amellyel az egészségünk sem szenved csorbát : a natúr dezodor. Számtalan cikkünkben körbejártuk a témát. A legfontosabb minden esetben hangsúlyozni, hogy mi is történik az alkalmazásánál. Felkenés után nem szívódik fel a testünkbe. Vékony filmréteget képez a bőrön, és kíméletesen megakadályozza a baktériumok elszaporodását, ezzel együtt a testszagot is., ezért hívják ezeket a termékeket dezodornak és nem izzadásgátlónak. Tehát a gyerekeknek, tiniknek ne izzadásgátlót keressetek, hanem natúr dezodort.

A prémium hatóanyagok ápolják a bőrödet. A legtöbb esetben cink-oxid vagy szódabikarbóna és shea vaj a fő alkotó elemei.

A natúr dezodorokról olvashatsz másik blogbejegyzéseinkben :

Hogyan válassz natúr dezodort?

Natúr dezodor használata 1. rész

A dezodorok káros hatásai

Természetes alumínium mentes dezodor használata

Kisgyerek
Gyerek dezodor választás

Nálam, hogy kezdődött?

Ahogy szülővé válunk, hatalmas felelősség és folyamatos aggódás lengi körbe életünket. Az aggódás a lételemünkké válik attól a perctől fogva, hogy a fogantatásra készülünk. Most, hogy a technika ennyire belekúszott az életünkbe, sokkal több információval találkozhatunk,  tudatosabban és odafigyelve készülhetünk már az első percektől. Mivel szervezetünk nagyon sok méreganyaggal találkozik életünk során, érdemes nagy hangsúlyt fektetni arra, hogy testünket natúr, természetes alapanyagokból készült kozmetikumokkal ápoljuk.

A természet csupa különleges ápoló, regeneráló és gyógyító dologgal ajándékoz meg bennünket, melyet használva tisztává, hidratálttá tehetjük testünket, bőrünket, csak meg kell találni azt a márkát, amelyikben megbízunk és amelynek termékei érezhetően pozitív hatással van testünkre, lelkünkre.

Én sajnos csak a második fiam születése után találkoztam az INFORMÁCIÓVAL, de onnantól kezdve tudatosan figyeltem, hogy csak természetes termékeket használjunk – Évca

Így még az első babát én is Johnson’s babafürdetővel mosdattam, hiszen akkor még nem tudtam, amit mára már igen. Aztán a kicsi gyerekem ekcémája kihozta belőlem a “bolti” kozmetikumok lecserélésének fontosságát, természetesen natúr termékekre. Meg is hálálta a bőre, hipp-hopp kigyógyult az ekcémából. Utána pedig nem volt kérdés, hogy mindenünket lecseréljük természetes termékekre.

Aminek így utólag már nagyon örülök, hisz amellett, hogy megszabadultunk a rettegett bőrbetegségtől, sokkal tudatosabb, egészségesebb életmódszemléletet kaphattam. Elindulhattam azon az úton, ahova lehet, hogy enélkül nem jutottam volna el. Igyekszem legalább  a testápolásunk termékeiből kiküszöbölni a szervezetünkre káros anyagok használatát.

Sok-sok natúr gyerek és tini dezodor került kipróbálásra, miután megálmodtam a számunkra tökéletes állagút és összetételűt. Természetesen itt is előfordulnak illatanyagok, melyben allergén összetevők lehetnek, de sajnos ezt csak akkor tudja meg az ember, ha kivizsgáltatja magát és megkapja a listát, hogy milyen összetevőre figyeljen.

dezodor stift lany
Kislány dezodor
dezodor stift hibiszkusz
Kislány dezodor

Természetes dezodor tiniknek

A gyerekeknél a fontos életszakaszok előtt jönnek a nagy tanítások. Elengedhetetlen elmagyarázni neki, hogy kamaszodik – ami egy természetes folyamat – és igenis szüksége van a dezodorálásra, mivel változik a teste, fokozódik a hormontermelés és ez azzal jár, hogy egyre nagyobb felelősséget kell vállalnia saját magának a teste tisztántartásában és ápolásában. A suliban össze vannak zárva az osztályteremben és akár ciki is lehet, ha valakinek test- és izzadságszaga van. 

A kellemetlen helyzetek elkerülése végett fontos, hogy a gyerek dezodor natúr legyen. Ha megtaláljuk a nekik megfelelő illatot, és megtanítjuk a megfelelő használatot, hatalmasat tettünk életmódváltásában.

A bolti izzadásgátlóval ellentétben, a natúr dezodort 4-6 óránként használni kell.

Igazán nem nagy ár, ha a csemeténk cserében biztonságban van, és még ápolja is a bőrét a natúr dezodorral. Rá kell szoknia, hogy bedobja az iskolatáskába, és időnként használja a nap folyamán. A fiatalok rugalmasak és nyitottak, így nem lesz nehéz dolgunk velük. 

Miután átálltunk a natúr életmódra, a kamasz fiamnak természetes volt, hogy az első dezodora is natúr lesz. Azóta is organikus dezodort használ az egész család. – Mirjam Vtsits vásárlónk

Olvasd el témánk első részét, melyben bemutatjuk mely összetevőket iktasd ki.


Évca natúr dezodor

A natúr életmód kompromisszumokkal jár. Máshogy kell alkalmazni a termékeket, és máshogy hatnak, hiszen az alapanyagok is mások.  A legtöbb természetes kozmetikumot foglalkozó cég ott rontja el, hogy ugyan azt a hatást ígéri, mint amit a bolti termékek tudnak. 

Nem hozzáértők is érezhetik ebben a kontrasztot, és az abszurditást. Törekedni kell minden készítménynél megtalálni a nekünk leginkább megfelelőt. Ki kell próbálni többet. Nem biztos, hogy rögtön elsőre megtaláljuk a nekünk optimális megoldást, de nem szabad feladni.

Szólj hozzá!