Micellás technológia a natúrkozmetikumokban

A legtöbb nő sminkeli magát, szinte majdnem minden nap. A sminket pedig a nap végén, le kell mosni magunkról, mert abban nem lehet aludni, nem egészséges és ez is része az esti arcápolási rutinnak. A lemosáshoz pedig a legtöbben – natúr, agy bolti – micellás vizet választanak. Ennek okait nem kell annyira kutatni, hiszen ezek a különleges vizek amellett, hogy lemossák a sminket, hidratálnak és ápolnak.

micella technológia
micellás technológia – micella molekula

Lássuk! Pontosan mit is jelent ez?

Miért is választanának mást a felhasználók, hiszen nincs is egyszerűbb, mint 4 db vattakorong segítségével eltávolítani a sminkedet, és élvezni az arcod hidratált selymes tapintását.

A csodaszer a hatékonyságát a micella technológiának köszönheti. Mi is az a micella? A micella egy olyan gömb alakú molekula, amely vizes oldatban jön létre. A molekulának vannak olyan zsíroldó részei, amelyek magukhoz vonzzák a bőrön található faggyút, és egyéb szennyeződéseket, jelen esetben a sminket. Használatkor, a gömböcskék kinyílnak, és úgy záródnak össze ,hogy magukhoz vonzzák közben a bőrön lévő szennyeződéseket. Nézzétek meg alkalmazás közben!

A videó elején natúr kétfázisú micellás vízzel távolítjuk el a sminket.

A micellás lemosó nem tonik!

Annak ellenére, hogy tonizál, ez a termék nem tonik. A tonikot sminklemosás után alkalmazzák, zsírosabb arcbőrre, általában alkoholt tartalmaz, amely hámlaszt és szárít. A micellás vízben pedig nincs alkohol, így érzékeny bőrűek is nyugodtan használhatják.

A legérzékenyebb a szemünk környéke, illetve az arcunk. A smink eltávolításakor a szemünket dörzsöljük a legtöbbet, azért, mert a szempillaspirált a legbonyolultabb lemosni, így nagyon fontos, hogy natúrkozmetikummal tegyünk meg ezt a lépést. A natúr kétfázisú micellásvizünk segítségünkre lesz ebben… Nincs több kipirosodott, kiszáradt szem!

Mikor alkalmazzuk?

kétfázisú micellás arctisztító
Sminklemosás micellás lemosóval

Este, a sminklemosásnál, és vagy reggel, a sminkelés előtt. Ugyanis a gondosan megtisztított arcbőrön kisebb az esélye az aknék, és pattanások kialakulásának. Arcunk tartalmazhat láthatatlan por vagy faggyúréteget, amelyek eltömíthetik a pórusainkat, aminek a következtében mitesszerek alakulnak ki, ennek elkerülése érdekében elengedhetetlen a micellás víz alkalmazása napi rendszerességgel.

A fent leírt jó tulajdonságainak köszönhetően nők milliói választották a natúr micellás vizeket. Biztosak vagyunk benne, hogy még senki nem bánta meg, hiszen ki ne szeretne egy olyan termékkel sminket lemosni, amely egy lépésben mindet ad nekünk, amit csak elvárhatunk tőle : ápol, tisztít, és hidratál. Micellás vízre fel!

natúr micellás lemosó
natúr micellás lemosó
Kétfázisú natúr micellás lemosó
Kétfázisú natúr micellás lemosó

Szólj hozzá!