Micellás arctisztító kisokos

Sokszor láthatod a filmek előtti reklámokban a micellás vizet. Mi is az a micellás arctisztító? Most bemutatjuk neked! A legtöbb nő sminkeli magát. A sminket pedig a nap végén el kell távolítani az arcunkról, mert aludni nem szabad benne, mivel lezárja a pórusokat, nem engedi lélegezni a bőrt és ez nem egészséges. A sminklemosás nagyon fontos része az esti arcápolási rutinunknak. A lemosáshoz pedig a legtöbben – natúr vagy bolti – micellás vizet választanak. Ennek az oka, hogy ezek a különleges vizek amellett, hogy lemossák a sminket, illetve a nap folyamán bőrünkre rakódott szennyeződéseket, hidratálnak és ápolnak is.

micella technológia
micellás technológia – micella molekula

Lássuk! Pontosan mit is jelent ez?

Miért is választanának mást a felhasználók, hiszen nincs is egyszerűbb, mint max 4 db vattakorong segítségével eltávolítani a sminkedet, és élvezni az arcod hidratált, selymes tapintását.

A csodaszer a hatékonyságát a micella technológiának köszönheti. Mi is az a micella? A micella egy olyan gömb alakú molekula, amely vizes oldatban jön létre. A molekulának vannak olyan zsíroldó részei, amelyek magukhoz vonzzák a bőrön található faggyút, és egyéb szennyeződéseket, jelen esetben a sminket. Használatkor, a gömböcskék kinyílnak, és úgy záródnak össze ,hogy magukhoz vonzzák közben a bőrön lévő szennyeződéseket.

A micellás lemosó nem tonik!

Annak ellenére, hogy tonizál, ez a termék nem tonik. A tonikot sminklemosás után alkalmazzák, zsírosabb arcbőrre, általában alkoholt tartalmaz, amely hámlaszt és szárít. A mi natúr micellás vizünkben pedig nincs alkohol, így érzékeny és száraz bőrűek is nyugodtan használhatják.

Az arcunk legérzékenyebb területe a szemünk környéke. A smink eltávolításakor a szemünket dörzsöljük a legtöbbet, azért, mert a szempillaspirált a legbonyolultabb lemosni, így nagyon fontos, hogy natúrkozmetikummal tegyünk meg ezt a lépést. A natúr kétfázisú micellás arctisztítónk segítségedre lesz ebben. Nincs több kipirosodott, kiszáradt szem!

Mikor alkalmazzuk a micellás arctisztítót?

kétfázisú micellás arctisztító
Sminklemosás micellás lemosóval

Este a sminklemosásnál és reggel felkelés után, hogy az éjszaka termelődött felesleges faggyút kíméletes távolítsuk el a bőrünkről. (Sokan a reggeli ilyen típusú arctisztítási lépést kihagyják.) Azért fontos, mert a gondosan megtisztított arcbőrön kisebb az esélye az aknék, és pattanások kialakulásának. Arcunk tartalmazhat láthatatlan port vagy faggyúréteget, amelyek eltömíthetik a pórusainkat, aminek a következtében mitesszerek alakulnak ki, ennek elkerülése érdekében elengedhetetlen a micellás víz alkalmazása napi rendszerességgel. használjunk testünk ápolására sodium laureth sulfate mentes tusfürdő termékeket.

A fent leírt jó tulajdonságainak köszönhetően nők milliói választották a natúr micellás vizeket. Biztosak vagyunk benne, hogy még senki nem bánta meg, hiszen ki ne szeretne egy olyan termékkel sminket lemosni, amely egy lépésben tökéletesen tisztít, hidratál és ápol. Micellás vízre fel!

Nagyon nagy szabadságot ad az a tudat, hogy, ha életmódot szeretnél változtatni, akkor a testápolásodra minden terméket megtalálhatsz. Olvasd el natúr tusfürdő cikkünket.

Szólj hozzá!