A száraz bőr ápolása

A száraz bőr a leggyakoribb bőrtípus. Azért kellemetlen a tünetek bármelyikével is találkozni, mert így rá kell eszmélnünk arra, hogy valamit nem jól csinálunk. A bőrünk nem megfelelő ápolása miatt nem tudja ellátni eredeti védelmi funkcióját. A legtöbb vásárlónk ezzel a tünettel keres meg minket, mi pedig tudjuk a tuti megoldásokat, amiket most meg is osztunk veled!

Száraz bőr
Száraz bőr

A tüneteket normál esetben mi magunk idézzük elő azzal, hogy nem fogyasztunk elég folyadékot. Ennek okán a bőrünk dehidratált lesz. Egyéb ok lehet, ha nem megfelelő az étrendünk, hormon problémáink vannak, vagy vitamin hiány lépett fel a testünkben. Kiválthatja továbbá extrém környezeti hatás. Ilyen például az erős Uv sugárzás, vagy nagy szél. A háttérben állhat az is, hogy nem megfelelő kozmetikumokat használsz.

A helyes arcápolás azért fontos, hogy ne alakuljon ki belőle bőrbetegség.

Ha elhanyagolod a száraz bőrt, akkor ekcémát, és egyéb bőrbetegségeket kaphatsz. A bőrtípus tüneteit mindenki ismeri : húzódik, viszket, durva és rugalmatlanná válik a bőröd. A pórusok szinte láthatatlanok, általában az őszi és a téli időszakban kell nagyobb figyelmet fordítani a dehidratáltságra hajlamos bőrre. Extrémebb szárazság esetén pikkelyessé válhat. Ebben a helyzetben ajánlott felkeresni egy bőrgyógyászt.

Évca_arckrémek
Száraz bőr ápolására, használj arcszérumot a krémmel!

Hogyan nyerd vissza a száraz bőr hidratáltságát?

  • Belülről is segítenünk kell a folyamatot. Igyál meg naponta 2,5 liter jó minőségű vizet. Egyértelműnek tűnik, de talán ezt a legnehezebb betartanod, hiszen dehidratálttá vált a bőröd.
  • Fogyassz több omega 3 és omega 6 zsírsavat ezek is elősegítik bőröd regenerálódását.
  • A zsírhiányos állapot, vagy más néven szárazság az egész testre kiterjed. Fontos, hogy a megfelelő készítményekkel ápoljuk. A legjobb választás, ha mindenből natúr kozmetikumot választunk. Olyan növényi alapanyagokból készült termékeket vigyünk haza, amelyek növényi zsírokat és olajokat tartalmaznak.
  • fürdéshez natúr tusfürdőt vagy natúr szappant használj, utána pedig mindenképpen testolajat, vagy testápolót kell magadra kenned. Ha a szilárd shea vajat választod, azt fürdés után célszerű, a még nedves testedre felvinni. Ide kattintva bővebben olvashatsz a shea vajról.
natúr kézműves szappan levendula
Natúr levendula szappan
  • Fontos, hogy tisztítsd meg a bőrödet reggel az alvás után. Ehhez a bőrtípusodnak megfelelő natúr arctisztító tejjel, vagy tonikkal. Ez azért fontos, hogy letisztíts minden olyan anyagot, vagy oda nem illő dolgot az arcodról, amely víz vagy zsírelszívó hatású lehet.
Évca natural kétfázisú micellás arclemosó
micellas-arclemoso-100ml
  • Használj reggel is hidratáló arckrémet, és este is. Ha lehetőséged van, akkor natúr arcolaj vagy elixír alkalmazásával fokozd a hatást! Az elixírek, arcolajak lassabban szívódnak be a bőrödbe, folyamatosan adagolva a hatóanyagokat.
evidence-arckrem-airless-cseresznye-50ml
evidence-arckrem száraz bőrre
  • Időnként alkalmazz tápláló, hidratáló arcmaszkokat! Az arcmaszkok azért nagyon szuperek, mert a hatóanyagok hosszabban érintkeznek a bőröddel, mint egy krém esetében. Tehát a bőröd nagyon hálás lesz érte.
natúr arcápoló pakolás
hibiszkuszos arcpakolás évca natúrkozmetikumok

Nézd meg a szára bőrtípusra szánt termékeinket! >>> kattints a ide

Száraz bőr ápolása

Plusz tipp : abban a helységben amelyikben a legtöbb időt töltöd, használj párologtatót. Mondjuk éjszakára hagyhatod, folyamatosan menni. Íratlan szabály, hogy neked tilos a szolárium, hiszen az szintén szárítja a bőrt.

Ha megtaláltad a neked megfelelő készítményeket, és szorgalmasan alkalmazod is őket, hamar visszaáll a bőröd eredeti állapotába. Méghozzá nagyon hamar, sőt, az önbizalmad is a régi lesz! Amennyiben megtaláltan a bőrtípusodnak leginkább alkalmas kozmetikumokat, érdemes kitartani mellettük.

Szólj hozzá!