A száraz bőr ápolása

A száraz bőr a leggyakoribb bőrtípus. Azért kellemetlen a tünetek bármelyikével is találkozni, mert így rá kell eszmélnünk arra, hogy valamit nem jól csinálunk. A bőrünk nem megfelelő ápolása miatt nem tudja ellátni eredeti védelmi funkcióját. A legtöbb vásárlónk ezzel a tünettel keres meg minket, mi pedig tudjuk a tuti megoldásokat, amiket most meg is osztunk veled!

Száraz bőr
Száraz bőr

A tüneteket normál esetben mi magunk idézzük elő azzal, hogy nem fogyasztunk elég folyadékot. Ennek okán a bőrünk dehidratált lesz. Egyéb ok lehet, ha nem megfelelő az étrendünk, hormon problémáink vannak, vagy vitamin hiány lépett fel a testünkben. Kiválthatja továbbá extrém környezeti hatás. Ilyen például az erős Uv sugárzás, vagy nagy szél. A háttérben állhat az is, hogy nem megfelelő kozmetikumokat használsz.

A helyes arcápolás azért fontos, hogy ne alakuljon ki belőle bőrbetegség.

Ha elhanyagolod a száraz bőrt, akkor ekcémát, és egyéb bőrbetegségeket kaphatsz. A bőrtípus tüneteit mindenki ismeri : húzódik, viszket, durva és rugalmatlanná válik a bőröd. A pórusok szinte láthatatlanok, általában az őszi és a téli időszakban kell nagyobb figyelmet fordítani a dehidratáltságra hajlamos bőrre. Extrémebb szárazság esetén pikkelyessé válhat. Ebben a helyzetben ajánlott felkeresni egy bőrgyógyászt.

Hogyan nyerd vissza a száraz bőr hidratáltságát?

  • Belülről is segítenünk kell a folyamatot. Igyál meg naponta 2,5 liter jó minőségű vizet. Egyértelműnek tűnik, de talán ezt a legnehezebb betartanod, hiszen dehidratálttá vált a bőröd.
  • Fogyassz több Omega 3 és omega 6 zsírsavat ezek is elősegítik bőröd regenerálódását.
  • A zsírhiányos állapot, vagy más néven szárazság az egész testre kiterjed. Fontos, hogy a megfelelő készítményekkel ápoljuk. A legjobb választás, ha mindenből natúr kozmetikumot választunk. Olyan növényi alapanyagokból készült termékeket vigyünk haza, amelyek növényi zsírokat és olajokat tartalmaznak.
  • fürdéshez natúr tusfürdőt vagy natúr szappant használj, utána pedig mindenképpen testolajat, vagy testápolót kell magadra kenned. Ha a szilárd shea vajat választod, azt fürdés után célszerű, a még nedves testedre felvinni. Ide kattintva bővebben olvashatsz a shea vajról.
  • Fontos, hogy tisztítsd meg a bőrödet reggel az alvás után. Ehhez a bőrtípusodnak megfelelő natúr arctisztító tejjel, vagy tonikkal. Ez azért fontos, hogy letisztíts minden olyan anyagot, vagy oda nem illő dolgot az arcodról, amely víz vagy zsírelszívó hatású lehet.
  • Használj reggel is hidratáló arckrémet, és este is. Ha lehetőséged van, akkor natúr arcolaj vagy elixír alkalmazásával fokozd a hatást! Az elixírek, arcolajak lassabban szívódnak be a bőrödbe, folyamatosan adagolva a hatóanyagokat.
  • Minden bőrtípusra ajánlom a shea vajas szilárd testápolót, egy kellemes esti fürdés után használd, akár zsíros, akár száraz a bőröd. Ha ekcéma tüneteivel küzdesz, akkor is rendkívüli eredményt érhetsz el a Shea vajas testápolóval, már pár alkalom után.

Plusz tipp : abban a helységben amelyikben a legtöbb időt töltöd, használj párologtatót. Mondjuk éjszakára hagyhatod, folyamatosan menni. Íratlan szabály, hogy neked tilos a szolárium, hiszen az szintén szárítja a bőrt.

Ha megtaláltad a neked megfelelő készítményeket, és szorgalmasan alkalmazod is őket, hamar visszaáll a bőröd eredeti állapotába. Méghozzá nagyon hamar, sőt, az önbizalmad is a régi lesz! Amennyiben megtaláltan a bőrtípusodnak leginkább alkalmas kozmetikumokat, érdemes kitartani mellettük.

Szólj hozzá!