Zöldséges boros-tejszínes csirkemell

Lepd meg családod egy igazi mennyei étellel

Két fiú gyerek anyukájaként tapasztalom, hogy a férfiakat a hasunkon keresztül lehet megfogni és boldoggá tenni. Igyekszem is kedvezni nekik, de őszintén bevallom, szeretek bekuckózni a konyhába és ott is alkotni. Sokszor egy tripla komplett menüvel állok elő, miközben hallgatom  a zenéimet, sokszor ez a kikapcsolódás számomra.

paprika

Zöldség jótékony hatásai

Két tulajdonság, ami sok fogyasztó számára a legmeggyőzőbb érv a paprika mellett. A zöldség sok vizet és kevés kalóriát tartalmaz. Különösen gazdag C-vitaminban és A-provitaminban. Segíti az emésztést, és rendszeres evése mellett garantáltan elkerül a megfázás, vagy a nátha, mivel a piros paprika háromszor, a zöld pedig kétszer annyi C-vitamint tartalmaz, mint a narancs.

Késlelteti a mozgásszervi betegségek kifejlődését, a csontok, ízületek kopását. Már őseink is megfigyelték, hogy aki sok paprikát fogyaszt, egészségesebb és szívósabb lesz az átlagembernél. Hatóanyagai felmelegítik a vért, csökkentik a krónikus fáradtságot, kimerültséget és mivel javítják a keringést, ezáltal emelik a vérnyomást is. A csípős paprikák esetén a termés ereiben és a magokban nagy mennyiségű kapszaicin halmozódik fel, ami fájdalomcsillapító hatást tudja kiváltani.

Recept:

1000 g csirkemell

10 dkg vaj

só, bors

1 db nagy hagyma

1 db kaliforniai paprika

8 db koktél / 2 db nagy paradicsom

3 dl főzőtejszín

1 ek liszt

1 dl bor

Elkészítés:

A csirkemellet csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és vajon megpirítjuk.

Ha megpirultak a csirkemellcsíkok, kivesszük egy tálba és a hagymát tesszük a serpenyőbe, majd a felkockázott hagymát és paradicsomot is mellé tesszük, hagyjuk párolódni.

Közben a tejszínt elkeverjük a liszttel,  a borral és hozzáöntjük a zöldséges raguhoz.

Végezetül hozzátesszük  a csirkemellcsíkokat és főzzük együtt még 10 percig.

Pirított bulgur, sült krumpli vagy saláta illik hozzá.

Jó étvágyat!

Szólj hozzá!