Zöldség jótékony hatásai
Két tulajdonság, ami sok fogyasztó számára a legmeggyőzőbb érv a paprika mellett. A zöldség sok vizet és kevés kalóriát tartalmaz. Különösen gazdag C-vitaminban és A-provitaminban. Segíti az emésztést, és rendszeres evése mellett garantáltan elkerül a megfázás, vagy a nátha, mivel a piros paprika háromszor, a zöld pedig kétszer annyi C-vitamint tartalmaz, mint a narancs.
Késlelteti a mozgásszervi betegségek kifejlődését, a csontok, ízületek kopását. Már őseink is megfigyelték, hogy aki sok paprikát fogyaszt, egészségesebb és szívósabb lesz az átlagembernél. Hatóanyagai felmelegítik a vért, csökkentik a krónikus fáradtságot, kimerültséget és mivel javítják a keringést, ezáltal emelik a vérnyomást is. A csípős paprikák esetén a termés ereiben és a magokban nagy mennyiségű kapszaicin halmozódik fel, ami fájdalomcsillapító hatást tudja kiváltani.