Mire jó a virágvíz és hogyan használd

Mi is a virágvíz?

A virágvizet a virágok valamint növényi levelek desztillálása révén nyerik. A hidrolátok, virágvizek minden cseppjükben tartalmazzák a növény esszenciáját, lényegét az illóolajokhoz hasonló módon, de könnyebb formában, ami megfelelővé teszi őket mindenféle olyan alkalmazásra, ahol az illóolajok töménységük miatt nem ajánlottak vagy túl erősek. Tartalmazzák mindazokat a vízben oldódó hasznos anyagokat, amit az illóolajok, csak enyhébb, kímélőbb formában. Ezért sokféle célra felhasználhatóak, ott is, ahol az illóolaj túl erős lehet, például csecsemők esetén.

VIRÁGVIZEK ALKALMAZÁSA:
1. Használhatjuk önmagukban a bőrre tisztítás vagy élénkítés céljából.
2. Különféle kozmetikai készítményekben.

Ha eddig nem használtál hasonló terméket, most megtudhatod, hogy könnyedén helyettesítheted vele a tonikod vagy testpermeted. A arcpakolásokhoz vagy otthon elkészíthető kozmetikumokhoz is hozzáadhatod. Tudd meg, melyek a legjobb virágvizek, valamint milyen jótékony hatásuk van, ha beiktatod őket a mindennapos szépségápolási szokásaid közé!

Mire is tudod használni. Persze saját tippet is elfogadunk

Babáknak lemosáshoz, popsitörléshez, kezecskék, arc törlésére: Római kamilla-Levendula fele-fele arányban fújós flakonból adagolva, vagy vattakorongra csepegtetve töröld át a bőrt. Pici babának nem fontos minden nap fürdeniük, a hajlatokat tisztítsd meg a keverékkel.

Nagyobb gyerekeknek vérzéscsillapításra: varázsmogyoró víz+ aloe vera keverékét tedd vattakorongra, finoman töröld át vele a bőrt.

Csajoknak parfümként: Damaszkuszi rózsavíz, Neroli virágvíz, Levendula virágvíz egy-egy fújás reggel bőrre, vagy ruhára.

Nehéz elalváshoz: Neroli-Levendulavíz keverékét fújd a párnára, vagy a szoba levegőjébe.

Bárányhimlő, ekcéma, szúnyogcsípés, allergia okozta viszketés enyhítésére-hűsítésére: Varázsmogyoró-római kamillavíz keverékével töröld át a pöttyöket.

Visszeres lábra: Varázsmogyoró vízbe mártott ruhával borogasd be a területet.

Táskás duzzadt szemekre: Római kamilla-rózsavíz keverékét borogatásként (hűtőből kivéve a hideg vizet tedd vattakorongra, néhány percre borogasd be a szemedet)

Napozás utáni hűsítésreRómai kamilla-Levendulavíz keverékét fújd a bőrre.

TOVÁBBI HASZNOS:  Vízhajtó uborkás-gyömbéres frissítő ital

Pattanásokra helyi kezelésként: Római kamilla-levendula keverékét fültisztító pálcikára csepegtetve pöttyözd a problémás területre.

Arctonikként bármelyik virágvizet használhatod arc tisztítás után, arc krémezés előtt önmagában, vagy több virágvíz keverékét.

Itt a kuponod!