Út a környezettudatosság felé a csomagolásainkon keresztül

Környezetmérnökként mindig is nagyon magaménak éreztem ezt a mára égetően fontossá vált témát. Igyekszem minél többet tenni annak érdekében, hogy termékeink csomagolásai jobban kiszorítsák a műanyagokat a palettánkról.

Első és legrégebbi lépésemnek tekinthetjük, hogy az akciós szappanainkat szövetzsákokban szállítjuk. Ennek számos előnye van, amellett, hogy igényes a csomagolás, tettünk is a környezetünkért, hosszútávon kisebb lesz az ökológiai lábnyomunk, és igen, a kis lépés is lépés! A következő nem titkolt lépésünk az összes kapható szappanunkat környezetbarát dobozban árusítani. Ezen megoldást még kutatjuk, de meglesz!

Egy másik alternatívám a műanyag mentes csomagolásra, a nagyon népszerű fém doboz csomagolás. Egy egész termékcsoportunk kapott fémcsomagolást : a szilárd testápolóink, illetve a shea habjaink is átkerülnek fém dobozba. Praktikus, higiénikus, jól védi a testápolódat, és nem mérgeztünk vele semmit, és senkit, emellett újrahasznosíthatod otthonodban különböző kis gombok, játékok tárolására.. Nagyon szeretünk vele dolgozni, így nem árulok el nagy titkot, jött a isteni szikra, próbáljuk meg a tusfürdőket is környezetbarát csomagolásba kiszerelni.

Hosszas kutatómunka és utána járás után, elérkeztünk végre abba a fázisba, hogy hamarosan üvegben is megvásárolhatóak lesznek a natúr tusfürdőink, virágvizeink és micellás arctisztítónk. Kezdetben mint választható opció lesz jelen., azonban a későbbieket még nem áruljuk el, maradnak még meglepetéseim a jövőre nézve is. Egyébként megelőzve a kételkedő kérdésedet, az út abszolút járható, hiszem az olajaim mind üvegben kaphatóak, és arra például más alternatívát nem is adtam, egyszerűen így szokták meg a vásárlóink. Nagyon fontosnak tartottam azt is, ha valaki fesztiválon vásárolja meg nálunk az általa áhított natúr termékeimet, azt is újrahasznosított papírtáskában kaphatja meg.

Egy ilyen méretű változás mindig jár nehézségekkel, de a csapatommal megbirkózom vele. Folyamatosan kutatjuk a megoldást a többi termékünk műanyag mentesítésére is. Fel vagyok készülve a kérdésekre, szívesen meg is válaszolom mindet, és ha bármilyen építő jellegű javaslatod van, azt is bátran oszd meg velem!

Szólj hozzá!