Természetes szappan – a természet kincse

Sokan kérdezitek, mióta vagyok natúr termék függő?

6,5 éve álltam át erre az életmódra. Voltam teljesen elvakult, volt, hogy néha bűnöztem… Én azt vallom, hogy nagyon oda kell figyelni a natúr szappan és természetes testápoló szerek használatára, mivel egyéb más ezer dologgal bombázzuk a testünket, amit nem tudunk magunktól távol tartani.

A tested karban-, és rendbetartásáért te vagy a felelős és ezért csak Te tudsz tenni. Gyerekeknél a szülő felelőssége a tanítás, mert ő még nem annyira tájékozott, hogy maga el tudja dönteni, vajon mi is a helyes és egészséges. Neked kell irányt mutatnod, megtanítani, hogy használja a termékeket és utána biztosítani, hogy a kád szélén és a fürdőszobában ott legyen az a biztonságos termék amit használhat.

Végiggondoltad már azt, hogy vajon mitől biztonságos egy termék? Mert ráírják?…. Persze… Kényesen figyeltem és figyelek arra, hogy csak labor által bevizsgált és vegyésszel íratott dokumentációval rendelkező termékeket fogj a kezedben, azokkal az összetevőkkel, amiket valójában tartalmaz a recept. És nem a konyhában a pörköltes edényben kevergetem a szappant és a dunyhák közé teszem melegíteni, majd a konyhakéssel felvágom, hanem ÁNTSZ által engedélyezett műhelybe vonulunk el és alkotunk. Szappanaink nagy része kecsketejes és Shea vajas, nagyon sok agyagot, Holt-tengeri iszapot használunk, ami kifejezetten jót tesz a bőrnek, de a többi is kitűnő tisztítási és bőrápolási hatással bír.

Csak annyi a tanácsom, hogy próbáld ki, állj át és meglátod, hogy a bőröd meghálálja ezt az újfajta törődést.

Kecsketejes szappan

Szinte, mint az anyatej

Sokszínű összetevőinek köszönhetően a kecsketej közel áll az emberi anyatejhez,

ami az egyik legtökéletesebb tápanyag a világon. Tápanyagtartalmát tekintve hasonlít a tehéntejhez is:

annyi a különbség, hogy valamivel kevesebb B12-vitamint,

és egy kicsit több kalóriát tartalmaz. Ugyanakkor a kecsketej fehérjeláncai rövidebbek a

TOVÁBBI HASZNOS:  Mire jó a virágvíz és hogyan használd

tehéntejénél, és ez a méretkülönbség a zsírsejtekre is igaz,

ami hozzájárul a kecsketej könnyebb megemésztéséhez.

Kiemelkedően magas a kálium-, kalcium-, réz-, foszfor-, mangán- és vastartalma,

ezen kívül esszenciális, többszörösen telítetlen omega-6 és omega-3 zsírsavak,

illetve a szervezet egészséges működéséhez elengedhetetlen szelén és taurin is

megtalálható benne. Bővelkedik A-, B1-, B2-, B3-,

B5-, B9-, C-, D-, E- és K-vitaminban.

És azt tudtad, hogy minden bőrtípusra megfelelő?

Előnyös élettani tulajdonságait külsőleg használva sem veszti el. Gondoltad volna, hogy már az ókorban is alkalmazták a bőr ápolására, fiatalon tartására? Igaz, a kecsketejes fürdő azonban elsősorban a gazdag hölgyek kiváltsága volt. Szerencsére nem kell egy kádnyi belőle, hogy pozitív hatásait megtapasztaljuk, kiváló eredményeket érhetünk el ugyanis a kecskevajjal, vagy a kecsketej szappannal. Mivel szabályozza a faggyúmirigyek működését, valamennyi bőrtípusra alkalmazható, száraz bőr esetén használata kifejezetten javasolt: ha túl sokat napoztunk, kecsketej szappannal fürödjünk, vagy kecskevajjal kenjük be egész testünket. Fél óra múlva öblítsük le, bőrünk bársonyos és puha lesz.

Téves

az állítás..

miszerint a szappan szárítja ki a bőrt. A szappan elsősorban a

bőrön lévő zsírréteget és vele együtt a szennyeződéseket

képes lemosni, nem képes kiszívni a vizet a bőrödből,
A szappan után maradt húzódó érzés nem a száraz érzet,

csupán a bőrnek az a komfortérzet hiánya, hogy hiányzik róla a védő zsírréteg.

Nem száraz, csupán épp zsírtalan (érzékeny). A tusfürdőknél azért nem érzed ezt

a “megtisztult” érzést, mert nem mossák le kellőképpen a

szennyeződéseket, mivel savas kémhatásúak.

Elmondom,

hogy is van ez. >>>>

PH kémia közérthetően – Szappan vagy tusfürdő?

Hogy is van ez a semleges PH, 5.5, lúgos szappan, savas tusfürdő? Biztos tudod,de azért elmondom, nem magának a bőrnek, hanem az azt baktériumoktól védő savköpenyének van PH értéke. Ez már a nevéből is adódóan egy savas közeg.  A savköpeny vékonyan befedi a bőrt, verejtékből és faggyúból áll.

TOVÁBBI HASZNOS:  Natúr kozmetikum kontra bolti termékek

A megértéshez jó ha tudod, hogy 7 alatt beszélünk savas, e felett lúgos kémhatásról, még mielőtt a nullát vennéd semlegesnek.
A savköpeny PH-ja egészséges bőrnél  valahol 7 alatt van, hogy még savas legyen, de a minimum az 5.5. A sokat hangoztatott 5.5-ös az az érték, amire a kozmetikumokat általában alapból beállítják.  A PH 5 savfokú testápoló szerek tönkreteszik a bőrt, elsavasítják a védelmi funkciót ellátó bőrfelszíni emulziót, és kiváló táptalajul szolgálnak a kórokozóknak, akik köztudomásúan kedvelik a savas közeget.

A 6-6,8 közötti PH teremti meg a megfelelő környezetet ahhoz, hogy a jó baktériumok növekedni tudjanak, miközben más mikroorganizmusokat megöl.

A szappan ezzel szemben enyhén lúgos, tehát ph 7 feletti kémhatású, amit gyakran fel is hoznak ellene. Ez az enyhén lúgos kémhatás még nem képes felborítani a savbázis egyensúlyt, ahogy sokaknak a savas tusfürdő sem árt, hisz a bőr erős védekező rendszer, képes visszaállítani a ph értékét. A szappan gyengéden megtisztítja a bőrt, a maga 8/9-es lúgos kémhatásával, ezzel koptatva, megújítva a bőrfelszínt, eltávolítva a szennyeződéseket.

Az

ekcéma

tüneteinek

kezelésében

is

eredményeket

érhetsz

el a

kecsketejes

szappannal

Van itt még valami.. Kevés szappan létezik, ami nem csupán tisztítja, hanem ápolja és óvja is a bőrt, segít megszabadulni a gyulladásoktól, valamint a pattanásoktól.

Pontosan erre képes a kecsketejes szappan, amely számos egészségvédő tulajdonsággal rendelkezik. Más szappanokkal ellentétben nem szárítja, hanem hidratálja és megnyugtatja az irritált külső hámréteget, természetes gyógymód pattanásokra, antibakteriális hatása révén gátolja a pikkelysömör és az ekcéma súlyosbodását és terjedését, illetve a felülfertőződést.

A kecsketej szappan vitaminjai táplálják, míg a benne található alfa-hidroxi savak –ilyen a tejsav– az elhalt hámsejtek eltávolításával megfiatalítják a bőrt. Rendkívül gazdag A-vitaminban, amely segíti a felületi sérülések regenerálódását, és csökkenti a ráncokat, valamint a bőrrák és a napégés okozta károsodások megelőzéséhez is hozzájáruló szelénben.

A natúr szappanok használata után nem válik a bőröd szárazzá és érzékennyé, sőt a meglévő bőrirritációk is elmúlnak, mivel a benne lévő természetes savak segítik a leváló hámsejtek fellazulását, ezért érezzük a bőrfelszínt simának, puha tapintásúnak. Keresd a bőrödhöz, egyéniségedhez illő természetes szappant.

Szólj hozzá!

Itt a kuponod!