Évca Sminktippei nyárra

Bizonyára sokan vagyunk, akiknek a napi rituálé részét képezi reggel a smink elkészítése. Nyáron, melegben talán még jobban oda kell figyelnünk a helyes arcápolásra.

A nyári időszakra jellemző, hogy kitágulnak a bőr vérerei, nő a hőleadás, a bőr erőteljesebben zsírosodik és verejtékezik, ezért a szennyező anyagok könnyebben megtapadnak a bőrön, gyakrabban tömítik el a pórusokat is. Így nem csoda, hogy hamarabb megjelenik egy-egy pattanás, mint a téli időszakban.

A megelőzésben ezért nagyobb gondot kell fordítani a rendszeres arctisztításra, és a pórusok összehúzására: használjunk reggel és este is tonikot, amihez tökéletes választás a Micellás natúr arclemosó. Miután megtörtént az arctisztítás, egy könnyed hidratáló krémmel ápoljuk bőrüket, amihez tökéletes választás lehet a bőrödhöz illő Virágvíz zselé.

Ha nem feltétlen..

szükséges, ne használj alapozót, ezzel is hagyjuk bőrünket lélegezni. Amennyiben mégis szeretnéd elfedni az apróbb bőrhibákat, korrektort tudok javasolni a problémás területre. Ezt követően mehet egy vékony rétegben kőpúder, ami tartósabbá teszi az alapozót, illetve mattítja a bőrt.

Nyári időszakban én mindig előnyben részesítem a vízálló sminkszereket, úgy mint a szempillaspirált, szemceruzát, és mivel nekem szükségem van alapozóra, próbálom a tartósabb fajtát választani, ami jobban bírja a meleget.

Az arctisztítás nem csak reggel, este is nagyon fontos, sőt talán még nagyobb jelentősége van, hiszen el kell távolítani a nap folyamán bőrünkre rakódott szennyeződéseket.

Érdemes először a sminkeltávolítással kezdeni, amihez én sima, natúr, tiszta kókuszolajat használok és ajánlok mindenkinek. Hiszen teljesen természetes, mindenféle káros összetevőktől mentes.

Fura nem?

Most biztosan felmerült a kérdés, hogy azt, amit a konyhában főzéshez is használunk? Igen, azt! Tökéletes sminklemosó, nagyon szépen tisztít, még a vízálló sminket is!

Miután ez megtörtént…

 jöhet az arcbőr megtisztítása, amihez én a Föld ajándéka szappant ajánlom! Nagyon szépen leszedi a megmaradt sminket, alapozót, bőrünk gyönyörűen tiszta és friss lesz a használata után.amivel teljesen tisztára törlöm az arcom egy vattakorong segítségével.

Fontos

hogy

hidratálj

Végezetül pedig ismét jöhet bőrünk hidratálása a könnyed, nyári Evidence hialuronsavas és Argán olajos hidratáló krémmel, vagy akár ismét használhatjuk a Virágvíz zselét.