Reflektorfényben: az édesmandula olaj

Nagyon sokan vásárolják tőlünk az év minden időszakában. Vannak köztük csak felhasználók, de hobbi natúr kozmetikumkészítők is. A workshopokon gyakran előkerül mint alkotóelem. Nem véletlenül, hiszem ez a csodálatos készítmény ápolja szinte az egész testedet, mi is ez? Az édesmandula olaj.

A mandula fa nemcsak a csoda szép virágairól, hanem a terméséről is híres. Gyümölcsfának minősül. Látványnak sem utolsók, de a terméséért termesztik. A mandula kemény héjban van benne, amelyet fel kell törni. Ha feltörtük, akkor fogunk hozzájutni a maghoz. A mandula, amit mindenki ismer, hosszúkás alakú, és aprócska. A fákat mediterrán, meleg országokban termesztik – Spanyolországban, Kaliforniában, Olaszországban, – főként, de hazánkban is található belőlük a Balaton Északi területein.

mandula fa
mandula fa – a terméséből készül az édesmandula olaj
mandula virág és termés
mandula virág és termés – a csonthéjas mandula

A mandulának 2 változata van: az édes és a keserűmandula. A keserűt főleg a gyógyszeripar használja. Az édeset fogyasztjuk, és kozmetikumok gyártásához használjuk. Könnyen alkalmazható, mert egész évben elérhető.

A mandula a natúr kozmetikumok világában

Azért szeretik használni, mert minden bőrtípusra kiválóan alkalmazható. Értsd : a baba bőrre, és az extra érzékeny bőrre is. Könnyeden beszivárog a bőr mélyebb rétegeibe, de nem túl gyorsan, ezért kiválóan helyt áll masszázsolajként. Ideális zsíroldékony hatóanyagok mellé, mert magas az olajsav tartalma, segíti a behatolást a mélyebb bőrrétegek felé.

A mandula olaj bőrre gyakorolt pozitív tulajdonságai

  • gazdag E vitamin forrás, amely a bőr számára ideális tápláló, nyugtató és hidratáló olaj. Mire számítsunk a használatától? Selymes és ápolt bőrre. Még a narancsbőrödet is kezelheted vele! A bőr struktúráját, és hibáit hamar helyreállítja.
  • Úgy is mondhatnánk, hogy az édesmandula olaj természetes hidratáló készítmény, hiszen nem tartalmaz adalékanyagokat, semmi kémiai eredetűt. Külön piros pont jár neki, hogy olaj létére nem zsírosítja a bőrt.

– Annyira, hogy kiváló megoldást kínál a zsíros, gyulladt és mitesszeres bőr ápolására. Miét? Mert az édesmandula olaj nyugtatja a gyulladt bőrt.

  • Cukor hozzáadásával kiváló natúr, vegyszermentes bőrradírt készíthetsz belőle magadnak. A bőrradír használatát gyakran alábecsülik az emberek. Pedig egy fontos bőrápolási folyamat.
  • Natúr sminklemosóként is alkalmazhatod. Amellett, hogy kíméletesen eltávolítja a sminket, még hidratál is, kell ennél jobb termék az arcodra?

Az édesmandula olaj hajra gyakorolt hatásai

Rengeteg nélkülözhetetlen vitamint tartalmaz: A, D, B1, B2, B6. Mit várhatsz tőle? Dúsítja, és segíti a hajadat a növekedésben. Ha rendszeresen alkalmazod, és mellé még pár szemet fogyasztasz is naponta, kedvezően hathat hajnövekedésedre. Ezt a magnézium tartalmának köszönheti.

Ha rendszeresen használni fogod, búcsút inthetsz a korpás hajnak. A hajhullásra is enyhítést nyújt. Ezeket a jótékony tulajdonságokat mind-mind magas vitamintartalmának köszönhetjük.

Ha szeretnéd fokozni a hatást :

Készíts belőle hajpakolást. Tuti tipp : Méz, natúr joghurt, pár kanál édesmandula olaj. Ezt a masszát oszlasd el a hajadon, majd hagyd rajta 20 percig. Ha lejárt alaposan moss hajat.

Az édesmandula, és a belőle készült édesmandula olaj is szinte az egész tested minden területére jótékony hatással van. Csökkenti a koleszterinszintet, serkenti az agyi funkcióidat, erősíti a csontokat és a fogakat. Nem kell mást tenned, mint pár szemet napi rendszerességgel fogyasztani, és máris egy nagyon hasznos és egészséges szokás épült be a mindennapjaidba.

Évca is nagyon sok termékben használ mandula olajat. Ilyenek például: szempillanövesztő szérum, körömerősítő szérum, Kollagénes-antioxdáns arckrém.

Szólj hozzá!