Növényi viasz gyertya

Tartalomjegyzék
 1. 1. Mi az a növényi viaszgyertya?
 2. 2. Milyen fajtái vannak a növényi viaszgyertyáknak?
 3. 3. Hogyan készítsünk növényi viaszgyertyát?
 4. 5. Mi a gyertya fő anyaga?
 5. 6. Mi a gyertya gyártási folyamata?
 6. 7. Mire használható a növényi viaszgyertya?
 7. 8. Milyen jellemzői vannak a gyertyának?
 8. 9. Milyen előnyei vannak a növényi viaszgyertyáknak?
 9. 10. Milyen hátrányai vannak a növényi viaszgyertyáknak?
 10. 11. És a rengeteg előny?

Ha egészségesebb és környezetbarátabb gyertyát keresel, akkor a növényi viaszgyertya a tökéletes választás! Tisztábban és hosszabb ideig égnek, mint a paraffin gyertyák, és többféle színben és illatban kaphatók, így megtalálhatod a számodra legtökéletesebbet. Ráadásul égéskor sem kormot, sem egyéb káros vegyszert nem termelnek, így nyugodt szívvel élvezheted gyertyát az otthonodban családoddal. Mindent elmesélek a növényi viaszgyertyák előnyeiről, arról, hogyan válasszuk ki a megfelelőt, és hogyan tudjuk a legtöbbet kihozni gyertyánkból.

1. Mi az a növényi viaszgyertya?

A növényi viaszgyertyák a legtökéletesebbek arra, hogy egy kis stílust és illatot adjunk a lakás minden teréhez és mindezt káros anyagkibocsátás nélkül. Természetes viaszból, például szója-, pálma-, repce- és kókuszdióból készülnek, így nagyszerű környezetbarát alternatívát jelentenek a paraffinviasz gyertyákkal szemben. Növényi viaszgyertyákat többféle színben, illatban és méretben találhatsz nálunk, így biztosan megtalálod az igényeidnek megfelelőt. Megfizethetőbbek, mint más típusú gyertyák, így mindenki élvezheti őket. Akár díszes gyertyát keresel, akár csak kellemes illatúvá szeretnéd varázsolni az otthonodat, a növényi viaszgyertyák a megfelelőek.

Természetes alternatívája a mesterséges gyertyáknak

A növényi viaszgyertyák mostanság nagyon divatosak – és könnyen rájövünk, hogy miért! Nemcsak nagyszerű módja annak, hogy környezetbarátabbá tedd otthonod, hanem korom- és füstmentesek, és biztonságosabban használhatók gyerekek és háziállatok közelében. Ráadásul rengeteg színben és illatban kapható, így biztosan megtalálod a számodra tökéleteset.

Biológiailag lebomlik és biztonságosan használható levegőn

A viaszgyertya nagyszerű választás, ha természetes és tisztán égőt keresel. Növényi viaszból készülnek, amelyek biológiailag lebomlanak és biztonságosan használhatók. Ráadásul nem kell aggódnod a szennyezett maradványok miatt!

Kiválóan alkalmas dekorációs, világítási és környezeti célokra

Ha gyertyát készítesz, jó ötlet növényi viaszt használni alapként. Nemcsak természetes és környezetbarát, de biztonságos is, és nem károsítja a bőrt, ha rádcsöppen. Ráadásul sokkal lassabban ég. Ha pedig üvegtégelyt használsz, láthatod, ahogy a gyertya ég, és a viasz elolvad – nagyon klassz! A növényi viaszgyertyák választása minden bizonnyal a legmegfelelőbb, ha környezetbarát és biztonságos megoldást szeretnél.

2. Milyen fajtái vannak a növényi viaszgyertyáknak?

A növényi viaszgyertyák lassan a lakberendezési világ kötelező darabjaivá válnak! Környezetbarát növényi olajokból, például szójababolajból, pálmaolajból és kókuszolajból készültek – így jól érezheted magát a használatuk során. Ráadásul nagyon sokféle növényi viaszgyertya közül választhatsz – minden stílushoz van valami!

A legnépszerűbb növényi viaszgyertya szójababolajból készül

Gyertyáink a szójagyertyánál is egészségesebb és környezettudatosabb opciók, mert kevesebb környezeti teherrel jár a kitermelésük, és valószínűleg kevesebb mesterséges anyaggal kezelik a kókusz- és repceföldeket, mint a szójaföldeket, így tisztább gyertyát is tudunk készíteni belőlük.

Repceviasz

 • Európában termesztik, így kevesebb a szállítási költség, és kisebb a szén-monoxid kibocsájtás
 • Segít a méheknek
 • Védi a talajt
 • Nem veszélyes sem háziállatokra, sem a vadon élő állatokra
 • 100% növényi, biológiailag lebomló alapanyag
 • GMO mentes, azaz nem génmódosított

Kókuszviasz

Környezetbarát, fenntartható és megújuló forrásból származó repceviasz és kókuszviasz

 • nem tartalmaz paraffint,
 • szójaviaszt,
 • pálmaolajat,
 • méhviaszt,
 • kőolajat,
 • sem oldószert
 • VEGÁN és
 • állatkísérlettől mentes

A növényi viaszgyertyák jót tesznek a lelkednek

A viaszgyertyák remek lehetőséget nyújtanak otthoni hangulat megteremtésére! Illatmentes, illatosított és növényi viasz gyertyák közül választhat. Az illatmentes gyertyák tökéletesek, ha egy csipetnyi stílust szeretnél adni anélkül, hogy az erős illat elterelné a figyelmet. Az illatos gyertyák természetes viaszokkal és olajokkal készülnek a hosszan tartó, természetes illat érdekében. A növényi viaszgyertyák ugyanolyan tartósak, és bárhol elhelyezhetők.

3. Hogyan készítsünk növényi viaszgyertyát?

A gyertyák egyszerű és pénztárcabarát módja annak, hogy lakásod otthonosnak és hangulatosnak érezd. Ráadásul, ha saját gyertyát készítesz, használhatsz növényi viaszt! A növényi viasz nemcsak környezetbarát és megújuló, hanem tovább és tisztábban is ég, mint a paraffinviasz. Ráadásul csodálatos az illata és exkluzív a megjelenése! Ebben a cikkben megmutatjuk, hogyan készíthet saját növényi viaszgyertyát néhány egyszerű lépésben. Néhány hasznos tippet is adunk, hogy a legtöbbet hozd ki házi készítésű gyertyádból. Kezdjük el!

Csak 100%-ban természetes növényi viaszt használj

Sokan azt gondolják, hogy a növényi viaszgyertyáknak nincs illata – de ez egyáltalán nem igaz! Van illatuk, de ez egy természetes, ami nem túl erős. Ráadásul ezek a gyertyák a más típusú gyertyákban megtalálható durva, mesterséges vegyszerek nélkül készülnek. Így gond nélkül világíthat!

Készítsd elő az anyagokat és eszközöket

Mielőtt elkezdenéd a gyertyakészítési kalandod, győződj meg arról, hogy rendelkezel minden szükséges anyaggal és eszközzel. Érdemes lesz beszerezned egy hőálló tartályt, egy gyertyaformát, egy dupla falú edényt (vagy ha van mikrohullámú sütőd az is jó) és egy gyertyakanócot. Vagy vásárold meg nálunk egyben minden hozzávalóval

diy vegán gyertyakészítő készlet i. te magad válassz
DIY vegán gyertyakészítő készlet

Olvasszuk fel a viaszt és öntsük egy edénybe

A növényi viaszgyertyák elkészítése rendkívül egyszerű – mindössze egy üvegre vagy hasonló edényre és egy kis növényi viaszra van szüksége. Sokféle természetes viasz közül választhat, mint például a szójaviasz és a méhviasz, repceviasz. A kezdéshez olvasszuk fel a viaszt egy dupla bojlerben vagy egy tálban egy edényben forró víz felett. Használhat mikrohullámú sütőt is, de a hő egyenetlen lesz, ezért vigyázzon, nehogy megégesse a viaszt. Miután felolvadt, hozzáadjuk az illóolajokat és a színezőanyagot, majd az egészet összekeverjük. Öntsük az üveg tartóba és hagyd megkeményedni. Ha megszilárdult meggyújthatod a gyertyádat és élvezheted!

Természetes illata van

A viaszgyertyák nagyszerű fenntartható és természetes megoldást jelentenek otthonod megvilágítására. Illatosíthatod bármilyen természetes illatanyaggal, hosszantartó illatot biztosít az égése során. Nem tartalmaznak vegyszereket, így nem kell aggódnod a hozzáadott tartósítószerek vagy kellemetlenségek miatt. Ráadásul rendkívül könnyen tisztíthatók – csak gyorsan mosd le őket szappanos vízzel, és már mehet is!

Meleg és kellemes fényt ad

Amikor gyertyát vásárolsz, keress olyanokat, amelyek meleg és kellemes fényt bocsátanak ki. Válaszd a természetes, megújuló erőforrásokból készült gyertyákat – sokkal jobbak a környezetnek, neked és családodnak is! Ha azt szeretnéd, hogy a gyertyáid sok ideig kitartsanak, válassz növényi viaszból készült gyertyákat.

5. Mi a gyertya fő anyaga?

A gyertyák már régóta az életünk részei! Használjuk őket a szoba megvilágítására, különleges alkalmak hangulatának megteremtésére stb. De tudod, mi a leggyakrabban használt anyag a gyertyák készítéséhez?

A növényi viasz a növények nedvéből készül

Ha olyan környezetbarát gyertyát keres, amely tartós, akkor a növényi viaszgyertyák a megfelelő megoldás. Megújuló forrásokból, növényi viaszból készülnek. Ráadásul nem tartalmaznak a paraffin gyertyákban található káros vegyi anyagokat sem. Lehet, hogy egy kicsit drágábbak, de tovább tartanak, és nem kell aggódnod semmilyen kellemetlen méreganyag miatt. Tehát, ha olyan gyertyát szeretnél, amely jó neked és nem károsítja a környezeted, akkor a növényi viaszgyertyák a megfelelő út!

Pamutkanóccal készülnek

A gyertyakanócok általában természetes vagy szintetikus pamutból készülnek – mindkettő teljesen biztonságos. A pamut alacsony olvadáspontja lehetővé teszi, hogy a gyertya alacsonyabb hőmérsékleten égjen, és gyakran növényi viasszal párosítják az extra fenntarthatóság érdekében. Összességében a pamut kanócok nagyszerű égési élményt nyújtanak.

6. Mi a gyertya gyártási folyamata?

A gyertyák évszázadok óta léteznek, és még mindig sok helyen népszerűek. Manapság nagyon sokféle gyertya közül választhatsz – méhviasz, szójaviasz, illatosított, illatosítatlan, és mindenféle formában és méretben!

Kézzel készített

A kézzel készített gyertyák tökéletes ajándékok barátaidnak és családodnak! A gyertyák nemcsak pompásan fognak kinézni otthonukban, de értékes ajándékot is jelentenek, amelyet évekig dédelgetni fognak. Ráadásul ez egy igazán egyedi ajándék, amit sehol máshol nem találsz – tehát ha valami különlegeset keresel, miért nem készíthetsz saját gyertyát?

Ha klasszikus, kézzel öntött gyertyát keres, akkor jó helyen jár. Az Évca natural-nál büszkék vagyunk arra, hogy olyan termékeket készítünk, amelyek szeretettel és minőséggel készülnek. Növényi viaszok és illóolajok egyedi keverékeit használjuk, hogy egyedi gyertyákat készítsünk. Ráadásul minden gyertyánkat kézzel öntjük kis adagokban, és kézzel címkézzük fel. Nézz be hozzánk!

Szójaviaszból készült

Ha szójaviasz gyertyáról van szó, rengeteg választási lehetőség áll rendelkezésére! A szójaviasz gyertyák tisztábban égnek és tovább tartanak, ráadásul mindenféle formában, méretben és finom illatban kaphatók. Ezeket is másképp készítik, mint a többi gyertyát – formákba öntik, és lehűtik őket, mielőtt szétválogatják és becsomagolják. Tehát ne feledd, hogy a gyertyák gyártási folyamata a márkától függően eltérő lehet. Ezen kell gondolkodni, amikor a tökéletes gyertyát vásárolsz.

7. Mire használható a növényi viaszgyertya?

Ha egészségesebb, környezetbarátabb alternatívát keres a paraffinviasz gyertyák helyett, a növényi viaszgyertyát válassz. Lassabban égnek és tovább tartanak, így többet érhet el, és nem kell olyan gyakran cserélni őket. Ráadásul nem bocsátanak ki annyi méreganyagot a levegőbe. A növényi viaszgyertyák mindenféle dologra kiválóak, a nyugtató légkör megteremtésétől egészen az otthona kellemes illatáig. Aromaterápiához a méhviasz- vagy szójagyertyák a legjobbak, mert égéskor ezek bocsátják ki a legtöbb illatot. És természetesen a növényi viaszgyertyák tökéletesek arra, hogy hangulatot teremtsenek különleges alkalmakra, vagy díszítsék otthonát.

A növényi viaszgyertyák tovább égnek

A viaszolvadás csodálatos módja annak, hogy otthona csodálatos illatát élvezd. Különböző illatban és stílusban kaphatók, így megtalálhatod az igényeidnek leginkább megfelelőt. Használatuk rendkívül egyszerű illatviaszokat, melyeket csak tegyél aromalápomba, hogy érezd otthonodban a kellemes illatot.

Tiszta és környezetbarát megjelenést kölcsönöz

A növényi viaszgyertyák tökéletes módja annak, hogy otthonod bármely helyiségét hangulatossá varázsold. Környezetbarátak, biológiailag lebomlanak és nem mérgezőek, így nem kell aggódnod semmilyen kellemetlen vegyszer miatt. Ráadásul változatos kivitelben és méretben kaphatók, így megtalálhatod az igényeidnek leginkább megfelelőt. Akár hangulatos légkört szeretnél teremteni nappalidban, romantikus környezetet esküvődre, akár nyugodt légkört étteremben vagy szállodában, ezek a gyertyák tökéletes megoldást jelentenek. A széles kivitelben és méretben elérhető gyertyák közül megtalálhatod az igényeidnek megfelelő gyertyát.

8. Milyen jellemzői vannak a gyertyának?

A gyertyák már régóta léteznek, és még mindig ugyanolyan fantasztikusak, mint valaha! Viasszal vagy valami gyúlékony anyaggal körülvett kanócból állnak. Amikor meggyújtod a kanócot, a viasz megolvad, és lángot kapsz. A gyertyák kiválóan alkalmasak hangulatteremtésre, fény biztosítására, sőt aromaterápiára is – így jó, ha tudod, milyen gyertyára van szükséged a célodhoz.

100%-ban természetes

Ha természetes és környezetbarát módot keresel arra, hogy otthonod kellemes és tiszta illatú legyen, nézd meg a növényi viaszból készült gyertyáikat. Nagyon könnyen megégethetők, kellemes illatuk van, és kiválóak az allergiás és asztmás emberek számára.

sós karamell illatú viaszgyertya a barna elegancia

9. Milyen előnyei vannak a növényi viaszgyertyáknak?

A növényi viaszgyertyák a gyertyaimádók kedvenceivé válnak mindenhol! Nemcsak mert természetes és megújuló növényi anyagokból készülnek, de tisztábban égnek, mint a paraffin gyertyák, így sokkal jobb választás a környezet számára. Ráadásul tovább tartanak, és finom illatuk van, amely tökéletes azok számára, akik nem szeretik az erős illatokat. És minden szín és forma mellett biztosan lesz olyan, amelyik passzol a stílusodhoz. Nem csoda, hogy a növényi viaszgyertyák olyan népszerűek – rengeteg előnyük van!

Hosszabb égési idejük van

A viaszgyertyák percről percre egyre népszerűbbek! Környezetbarátabbak, mint más gyertyák, mivel megújuló anyagokból készülnek. Ráadásul tovább tartanak, mint más gyertyák, és akár kültéren is használhatók. Ráadásul sokféle színben kaphatók. És természetesen teljesen természetes alapanyagokból készülnek, így biztonságosan használhatók. A viaszgyertyák bármilyen alkalomra tökéletesek – esküvőkre, bulikra vagy csak egy éjszakára. Ne felejtse el használni őket egy jól szellőző helyiségben, mert erős illatokat bocsátanak ki. Élvezd!

Elképesztő illatuk van

A növényi viaszgyertyák nagyszerű választások pihentető légkör megteremtéséhez otthonában – ráadásul nem kell attól tartanod, hogy károsak lehetnek az egészségedre! Természetesek, így allergiás vagy érzékeny bőrűek számára tökéletesek. Ha pedig környezettudatosabbra vágyik, ezek a gyertyák remek választást jelentenek. Ráadásul mindenféle színben beszerezheted őket, így megtalálhatod a számodra legmegfelelőbbet. Gyertek és gyújtsatok – imádni fogjátok a csodálatos illatot!

10. Milyen hátrányai vannak a növényi viaszgyertyáknak?

A növényi viaszgyertyák az utóbbi időben egyre népszerűbbek természetes összetevőik és környezetbarát előnyeik miatt. Nagyszerű, ha környezetbarát gyertyát keresel, de néhány dolgot érdemes szem előtt tartani. Drágábbak és extra gondozást igényelhetnek. Ráadásul nehezebb lehet őket meggyújtani, és az illata nem olyan erős, mint a paraffin gyertyáké. Ezért fontos, hogy vásárlás előtt alaposan gondolja át, hogy tudja, mibe keveredik.

Nem olyan fényesek, mint a paraffin gyertyák

A növényi gyertyák természetesebbek lehetnek, mint a paraffinviasz gyertyák, de nem égnek olyan erősen. Ennek az az oka, hogy viaszból és növényekből származó olajok keverékéből készülnek, így nem olyan stabilak, mint a paraffin gyertyák. Alacsonyabb hőmérsékleten megolvadnak, és gyúlékonyabbak lehetnek. De ha egészségesebbek.

11. És a rengeteg előny?

Ideális beltéri és kültéri használatra egyaránt

A viaszgyertyák remek választás minden alkalomra, beltéren és kültéren egyaránt! Teljesen természetes összetevőkből készülnek, így biztonságosan használhatók gyerekek és háziállatok körében. Ráadásul nagyszerű környezetbarát alternatívát jelentenek a hagyományos gyertyák helyett.

Otthon is használható, éttermekbe, szállodákba, gyógyfürdőkbe leginkább alkalmas

A viaszgyertyák kiválóan alkalmasak bármilyen tér díszítésére, legyen szó étteremről, szállodáról vagy gyógyfürdőről – vagy saját otthonodban! Sokféle színben és formában megtalálhatod őket, így minden alkalomra megtalálhatod a tökéleteset.

A növényi viaszgyertya könnyen tisztítható

A növényi viaszgyertyák fantasztikusak, mert rendkívül könnyen tisztíthatók! Mindössze egy nedves kendőre van szüksége, hogy letörölje a visszamaradt szennyeződéseket. Ha mélyebb tisztítást szeretne adni, használhat kímélő szappanos vizes oldatot – nem kell aggódnia a ragacsos maradék miatt! Ez nagy előny, mert időt és erőfeszítést takarít meg.

Következtetés

A növényi viaszgyertyák fantasztikus módja annak, hogy illatossá és hangulatossá tedd otthonod! Akár saját kezűleg készíti őket, akár boltból vásárolod meg, létezik egyfajta növényi viaszgyertya, amely tökéletes az Ön számára. A szójától a méhviaszig minden típusnak megvannak a maga egyedi tulajdonságai. Ráadásul nem mérgezőek, megújulóak és környezetbarátak – így jól érezheti magát használatuk során. Tehát hajrá, találld meg az igényeidnek megfelelő gyertyát, és élvezd!

Szólj hozzá!