Napozz natúr kozmetikummal! – Évca Tippek!

Nyár van, nyár… no és a fényvédőszerek tömkelege.

A legtöbb ember azt sem tudja, hogy a hagyományos fényvédők sok káros vegyi anyagot tartalmaznak, és sajnos ezek a készítmények több kárt csinálnak, mint hasznot. Növelik a melanoma kialakulási esélyeit.

A tudomány mai állása szerint a napsugárzás a legjelentősebb környezeti tényező a bőr öregedésében, ezért ajánlatos megfelelő fényvédőt használni. Megfelelő az a fényvédő, ami az UVA és UVB sugarak ellen is véd.

Minden, amit az uva- és uvb-védelemről tudni kell

Az UVA-sugarak okozzák a bőr idő előtti öregedését, míg az UVB-sugarak felelősek a leégésért és a barnulásért. Mindkettő növeli a bőrrák kockázatát. Az UVA-sugarakon belül a hosszú hullámú UVA-sugarak különösen mélyre hatolnak a bőrben, sötét pigmentfoltokat, napallergiát és idő előtti bőröregedést okoznak. A hatékony védelemnek ki kell szűrnie az UVA, az UVB és a hosszú UVA-sugarakat is.

pálma olaj

Meggondolatlanul kenjük magukra….

A fényvédők többsége tartalmaz oxybenzont (ami akár a májat is károsíthatja). Ez az összetevő elnyeli az ultraibolya fényt, viszont összefüggésbe hozták a bőrrákkal, ugyanis jól beszívódik a bőrbe. Mások (rákot okozó illatanyagok, parabének, alkohol) vegyi anyagokat tartalmazó készítmények körébe tartoznak. Amikor a bőrünkre ezeket a vegyi keverékeket kenjük, ahelyett, hogy védelmet nyújtana a megfelelő módon, inkább a rákos megbetegedés esélyeit hordozza magába.

Legyünk tudatosabbak…

Ha antioxidánsokban gazdag ételek javítják az ellenálló képességünket a napsugárzás káros hatásaival szemben, akkor ezt miért ne tehetnénk bőrükkel is. UV-sugárzás ellen védekező tulajdonsággal rendelkező növények listája alapján, első helyen foglal helyet a sárgarépamag olaj SPF38-40, amelyet fő összetevőként megtalálhatsz BRONZOSÍTÓ NAPOZÁST SEGÍTŐ OLAJunkban, emellett még Bio sárgabarackmag olajat, a benne lévő karotinnal elősegíti a gyönyörű barnaságot.

Napfényvédők és a D-vitamin kapcsolata, avagy akadályozása…

Kimutatások szerint a fényvédők D-vitamin termelődést is gátolják, amire az embereknek igen nagy szüksége van, éppen ez a vitamin nyújtja a legnagyobb védelmet a rákos megbetegedések ellen, mint pl. a melanoma ellen is. Érdekesség, hogy a rák 50%-ban megelőzhető azáltal, hogy a szervezet elegendő D-vitamin tartalmaz, raktároz.

Vásárlói komment : Nagyon szeretem az új napkrémeteket! Már kora tavasztól használjuk, könnyen kenhető, szolíd illata van, és nagyon tartós a termék! – Dóri

Tudatosan figyelek rá, hogy a fényvédőnk is natúr kozmetikum legyen. Most rendeltem meg az új 20 faktoros napkrémet a héten, már használatban van! Eddig nagyon jól vizsgázott! – Ágnes Marcali

Kakaóvaj és a Napozás…

…A gyerekek bőrének felső és alsó rétegében rengeteg fejlődő sejt van, és becslések szerint a nap okozta bőrkárosodás 50-80 százaléka gyermekéveinkben keletkezik. Nem szívódnak be a bőrbe, hanem a bőr felszínén maradva, valamilyen fizikai hatás révén védik a bőrt a nap káros sugaraitól. Termékünk Ecocert minősítésű fizikai fényszűrűvel, kémiai szűrő és illatanyag nélkül

 

Évca natúr napkrém

 A kakaóvaj közismert bőrápoló tulajdonságokkal rendelkezik. Ezért rendkívül népszerű a szépségiparban. Fényvédőként használva természetes módon védi a bőröd az UV-sugárzástól, és E-vitaminnal párosulva közben hidratál is. A legjobb benne, hogy a baba bőrének sem ártasz vele, ennek köszönhetően ő is ugyanúgy védve lesz.

A gyerekeknek fizikai fényvédőket használunk, amelyek nem szívódnak be a bőrbe, hanem a bőr felszínén maradva, valamilyen fizikai hatás révén védik a bőrt a nap káros sugaraitól. Ilyen fizikai fényvédő pl. a cink-dioxid, melynek szemcséi, mint apró védőbástyák verik vissza a nap sugarait.

zöld termék
cvitamin

Ha nem voltál elég óvatos…

Tudjuk milyen kellemetlen érzés a leégés, többnyire sokunk találkozott már ezzel a szituációval. Ilyenkor kétségbeesetten keressük a gyógyírt, hűsítő megoldásokat, hogy az égető érzés megszűnjön. Többek között a BIO RÓZSAVIZEK erre a panaszokra is megoldást nyújtanak. 100%-ban organikus mezőgazdaságból származó rózsaszirmok lepárlásából készülő virágvizek igyekeznek megnyugtatni, csillapítani a leégett bőrt. Hűsít, frissít, anélkül, hogy csípné vagy irritálná azt.

Elég sokszor nem lehet elmondani, hogy a természet által nyújtott természetes alapanyagok mellékhatások nélkül alkalmazhatóak.