Évca tippek : így napozz tudatosan!

Nyár van, nyár… no és a fényvédőszerek tömkelege.

Kakaóvajas napozókrém

A legtöbb ember azt sem tudja, hogy a hagyományos fényvédők sok káros vegyi anyagot tartalmaznak, és sajnos ezek a készítmények több kárt csinálnak, mint hasznot. Növelik a melanoma kialakulási esélyeit.

A tudomány mai állása szerint a napsugárzás a legjelentősebb környezeti tényező a bőr öregedésében, ezért ajánlatos megfelelő fényvédőt használni. Megfelelő az a fényvédő, ami az UVA és UVB sugarak ellen is véd.

pálma olaj

Meggondolatlanul kenjük magukra….

A fényvédők többsége tartalmaz oxybenzont (ami akár a májat is károsíthatja). Ez az összetevő elnyeli az ultraibolya fényt, viszont összefüggésbe hozták a bőrrákkal, ugyanis jól beszívódik a bőrbe. Mások (rákot okozó illatanyagok, parabének, alkohol) vegyi anyagokat tartalmazó készítmények körébe tartoznak. Amikor a bőrünkre ezeket a vegyi keverékeket kenjük, ahelyett, hogy védelmet nyújtana a megfelelő módon, inkább a rákos megbetegedés esélyeit hordozza magába.

Legyünk tudatosabbak…

Ha antioxidánsokban gazdag ételek javítják az ellenálló képességünket a napsugárzás káros hatásaival szemben, akkor ezt miért ne tehetnénk bőrükkel is. UV-sugárzás ellen védekező tulajdonsággal rendelkező növények listája alapján, első helyen foglal helyet a sárgarépamag olaj SPF38-40, amelyet fő összetevőként megtalálhatsz BRONZOSÍTÓ NAPOZÁST SEGÍTŐ OLAJunkban, emellett még Bio sárgabarackmag olajat, a benne lévő karotinnal elősegíti a gyönyörű barnaságot.

Napfényvédők és a D-vitamin kapcsolata, avagy akadályozása…

Kimutatások szerint a fényvédők D-vitamin termelődést is gátolják, amire az embereknek igen nagy szüksége van, éppen ez a vitamin nyújtja a legnagyobb védelmet a rákos megbetegedések ellen, mint pl. a melanoma ellen is. Érdekesség, hogy a rák 50%-ban megelőzhető azáltal, hogy a szervezet elegendő D-vitamin tartalmaz, raktároz.

natúr napvédelem

Azért a dél körüli tűző napsütést érdemes elkerülni, nem árthat az óvatosság!!!

Kakaóvaj és a Napozás…

A kakaóvaj közismert bőrápoló tulajdonságokkal rendelkezik. Ezért rendkívül népszerű a szépségiparban. Fényvédőként használva természetes módon védi a bőröd az UV-sugárzástól, és E-vitaminnal párosulva közben hidratál is. A legjobb benne, hogy a baba bőrének sem ártasz vele, ennek köszönhetően ő is ugyanúgy védve lesz.

TOVÁBBI HASZNOS:  Az arctisztítás ugyanolyan fontos, mint a kézmosás!

A gyerekeknek fizikai fényvédőket használunk, amelyek nem szívódnak be a bőrbe, hanem a bőr felszínén maradva, valamilyen fizikai hatás révén védik a bőrt a nap káros sugaraitól. Ilyen fizikai fényvédő pl. a cink-dioxid, melynek szemcséi, mint apró védőbástyák verik vissza a nap sugarait. Olvasd el KAKAÓVAJAS NAPOZÓKRÉMÜNK leírását és látod, hogy 2=1-ben tulajdonságokkal rendelkezik

cvitamin

Nem voltál elég óvatos…

Tudjuk milyen kellemetlen érzés a leégés, többnyire sokunk találkozott már ezzel a szituációval. Ilyenkor kétségbeesetten keressük a gyógyírt, hűsítő megoldásokat, hogy az égető érzés megszűnjön. Többek között a BIO RÓZSAVIZEK erre a panaszokra is megoldást nyújtanak. 100%-ban organikus mezőgazdaságból származó rózsaszirmok lepárlásából készülő virágvizek igyekeznek megnyugtatni, csillapítani a leégett bőrt. Hűsít, frissít, anélkül, hogy csípné vagy irritálná azt.

Elég sokszor nem lehet elmondani, hogy a természet által nyújtott természetes alapanyagok mellékhatások nélkül alkalmazhatóak.

Itt a kuponod!