Mire használjuk az időt, amit kaptunk?

Azt valljuk, hogy ezt az időt – a kényszer pihenőt – arra kaptuk, hogy megismerjük magunkat. Átértékeljük az életünket, a tervekből tettek legyenek. Mindig arra panaszkodtunk, hogy ,, nincs időnk” egy csomó dologra, hát most lett. Fontos, hogy tudjuk értékelni azt, ami igazán számít. Ez egy erős, és nehéz próbatétel.

idő
Például alkoss natúr kozmetikumok!
  • Itt az ideje több időt szentelni a hobbidnak – ha nincs, akkor megtalálni azt. Ilyenkor a lehetőségekhez mérten próbálkozni kell új dolgokkal. Ha mindig szerettél volna futni, akkor most kezdd el! Nem kell 12 km-el kezdened, ne várj egyszerre sokat magadtól.
  • Ha szeretnél egészségesen étkezni, akkor most vedd elő az elmentett recepteket. Ebben is a fokozatosságra intenélek. Nem kell rögtön 100%-os szuperfood konyhát üzemeltetni, elég, ha egy két fő alapanyagot kicserélsz, haladj lépésekben.
  • Ha romokban voltak az emberi kapcsolataid, akkor most elő a telefont! Ezekben a napokban kevés értékesebb dolog van számodra, mint a barátaid. Ha családod is van akkor igazán nincs okod panaszra.
  • Próbálj meg online tanulni valamit, ami érdekel. A kreatív emberekből jót hozott ki a bezártság. Sokan ingyenesen elérhető oktatóanyagokat, webináriumokat biztosítanak a karanténozóknak.
  • Olvass! Ez egy tipikusan olyan tevékenység, amire azt mondtuk : nincs rá időm, pedig szeretek! Az élet adott rá időt most mindenkinek.

A bezártságnak, és a bizonytalanságnak vannak fokozatai. Ahogy tapasztalom hullámvölgyek, és hullám hegyek tarkítják napjainkat. A bizonytalanság, és a feszültség a családtagok, párok között normálisnak mondhatók. Mindig az lebegjen a szemed előtt, hogy nem egyedül kell megbirkóznod ezzel a helyzettel. Ma lehet, hogy te segítesz a szeretteidnek, holnap ők fognak neked. Használd ki jól az időt, amit kaptál!

idő

Szólj hozzá!