Miért jobb a natúr kozmetikum…

……a boltban kapható, mesterséges anyagokat tartalmazó termékeknél?

Nagyon sokan bele sem gondolnak, mit is tartalmazhat egy ilyen termék, arról nem is beszélve, hogy milyen mellékhatásai lehetnek, pedig érdemes utána olvasni és mérlegelni, mit mire cseréljünk, és miért inkább a natúr, de természetes kozmetikum mellett tegyük le voksunkat.

Nézzük, mit is tartalmaznak a boltok polcain található termékek:

Kőolaj származékok

A kőolajszármazékok a kozmetikumok 98%ában jelen vannak.

A benzin előállítása során keletkező melléktermékből állítják elő,

mely az előállítás végére egy fehér, jól kenhető anyag lesz.

Igaz ugyan, hogy bársonyos tapintást ad a bőrnek, viszont nem szívódik fel,

felborítja a bőr védelmi rétegének egyensúlyát,ezért tapasztalható az,

hogy a bőr egyre szárazabb és viszkető lesz. Ilyenek lehetnek, mint például:

Mineral oil, Paraffin wax, Liquidum Paraffinum, Petrolatun, Microcristallina wax.

Parabének:

A parabén nem más, mint tartósítószer. Közvetlenül ugyan nem mérgező az emberre nézve, viszont mivel a bőrön keresztül szívódik fel, felboríthatja a hormonháztartást, fény hatására gyorsítják az öregedést, ugyanis nagyon sok naptejben is megtalálható.

Kutatások bizonyították, hogy a parabén elősegítheti a mellrák kialakulását. Magyarázat lehet, hogy a mellrák az esetek 60%ában a mellnek a hónapljhou közel eső egyötödében jelenik meg, ami egyértelműen utalhat arra, hogy a parabén és az egyéb vegyszer tartalmú dezodorok a felelősek a kialakulásért.

A parabént leggyakrabban metilparabén E218, etilparabén E214, propilparabén, butilparabén néven találhatod meg a kozmetikumokban.

Több embertől hallom, hogy drága a natúr kozmetikum. Lehet, hogy valóban magasabb áron van forgalomban, de érdemes mérlegelni, kinek mi a drága. Lehet, hogy fele áron megveszel egy káros anyagokat tartalmazó dezodort például, de biztos, hogy hosszútávon megéri? Biztos, hogy spórolni tudsz vele? Amikor majd küzdesz a mellékhatásokkal, és nem tudod, mihez kezdj, az nem lesz drága? Előzzük meg a problémát és éljünk nyugodtan abban a tudatban, hogy nem mérgezzük testünket!

Gondold át, hogy mit miért és dönts okosan!

Alumínium származékok:

A kozmetikumokban leggyakrabban az alumínium sókat alkalmazzák, mivel pórusösszehúzó, verejtékcsökkentő és vérzéscsillapító hatással rendelkezik. Savas közegben oldódik, és mint tudjuk, a testfolyadékoknak savas kémhatásuk van. A bőrön keresztül felszívódva egyenesen a véráramba jut, ezáltal meg tudja mérgezni az egész szervezetet, ugyanis-kevesen tudják-az egyik legsúlyosabban mérgező vegyületcsoport.

Ammonium alum, Aluminium Fluoride, Aluminium Silicate néve fordul elő leggyakrabban a termékekben.

Alkohol:

SD-alkohol, denaturált alkohol vagy ritkábban izopropil- alkohol alkohol. Az ilyen típusú illékony alkoholok gyorsan száradó felületet adnak, azonnal zsírtalanítják a bőrt, és a bőrön súlytalanul érzik magukat, így könnyű látni a fellebbezésüket, különösen az olajos bőrre. Ez így mind nagyon jól hangzik, viszont hozzá kell tenni, hogy az alkohol gyengíti a bőrt, bőrszárazság alakulhat ki.

Vannak viszont hasznos alkoholok, ezek az úgynevezett zsíralkoholok, mint például cetil, sztearil, cetearil-alkohol, amelyek nem károsak, jó hatással vannak a bőrre.

Szerintem..

Összességében azt gondolom,

a leggyakrabban előforduló anyagokat

sikerült összeszedni, és bízom benne,

hogy sok embernek felnyitottam a szemét,

hogy miért is érdemes a natúr termékek mellett voksolni.

Természetesen minden esetben meg kell győződni arról, hogy valóban a gyártó, akinek a termékét választjuk, megbízható és tiszta alapanyagokat használ, ami a szervezet számára nem tartalmaz károsító anyagokat

Nézzük

pár

mondatban

mitől

tiszta

egy

kozmetikum

  • alapanyagai organikus termesztésből származó növényi anyagok

  • nem tartalmaz színező és illatanyagokat

  • hidegen préselt növényi olajok felhasználásával készült

  • kerülik a fent említett káros anyagok használatát

  • nem végeznek állatkísérleteket