Micellás víz, de mi az a micella? Most elárulom!

Lerántjuk a leplet, mert ha nem tudod, hogy is tudnád beépíteni arcápolási rutinodba. Szóval, a micella, egy apró részecske, melynek nevét számtalanszor hallhattad már, láttad már reklámokban. A micellás technológia mára már egyet jelent a hatékony, mégis kíméletes bőrápolás fogalmával. A megannyi arclemosó vízen kívül találkozhatsz már micellás sminklemosó kendővel, samponnal, de még tusfürdővel is. De vajon mit tud a micellás technológia, amiért ennyire közkedveltté vált a nemcsak a beauty-világban, de a natúr arcápolási termékek körében is?

Mik valójában a micellák?

A micellák olyan gömb alakú, kétpólusú molekulák, melyeknek külső része a vízzel, míg belső, víztaszító része a zsíroldó anyagokkal lép kapcsolatba. Így könnyedén szabadítanak meg mindenféle sminktől, felesleges faggyútól és egyéb zsíros szennyeződéstől.

Amikor micellás tisztítót használunk, a micellák kinyílnak, feloldják a bőr felszínén lévő szennyeződéseket, illetve részekre bontják azokat, majd mágnesként magukhoz vonják. Ezeket a kis részecskéket a tisztító magába zárja és pillanatok alatt eltávolítja a bőrről. Így a hagyományos tisztítással szemben a micellás termékekkel egy lépésben kivitelezhető a folyamat, nem kell külön tejet, tonikot, habzó arctisztítót használni vagy vízzel leöblíteni utána a bőrt. A legtöbb esetben még a szemfesték lemosó is helyettesíthető egy ilyen termékkel. Általában minden bőrtípusra alkalmasak és egyszerre töltik be a sminklemosó és az arctisztító szerepét.

twitter bejegyzés 1024x512 px(1)


Mi a helyzet a vízálló sminkekkel?

Bár a micellás sminklemosók rendkívül hatékonyak, a bombabiztos vízálló formulákkal szemben önmagukban nem elegendők, így érdemes kétfázisú, olajjal dúsított terméket választani. Az olaj ugyanis könnyedén oldja a legtartósabb szempillaspirált is, anélkül, hogy percekig kellene dörzsölnöd. A legjobb, ha miután átitattad a vattakorongot, ráhelyezed az adott területre, hagyod néhány másodpercig hatni, majd egy könnyed mozdulattal le is törölheted a festéket.

Szólj hozzá!