Micellás arctisztító, de mi az a micella? Most elárulom!

Lerántjuk a leplet, mert ha nem tudod, hogy is tudnád beépíteni arcápolási rutinodba. Szóval, a micella, egy apró részecske, melynek nevét számtalanszor hallhattad már, láttad már reklámokban. A micellás technológia mára már egyet jelent a hatékony, mégis kíméletes bőrápolás fogalmával. A megannyi arclemosó vízen kívül találkozhatsz már micellás sminklemosó kendővel, samponnal, de még tusfürdővel is. De vajon mit tud a micellás technológia, amiért ennyire közkedveltté vált a nemcsak a beauty-világban, de a natúr arcápolási termékek körében is?

kétfázisú micellás arctisztító
Utántöltő megvásárlása

Mik valójában a micellák?

A micellák olyan gömb alakú, kétpólusú molekulák, melyeknek külső része a vízzel, míg belső, víztaszító része a zsíroldó anyagokkal lép kapcsolatba. Így könnyedén szabadítanak meg mindenféle sminktől, felesleges faggyútól és egyéb zsíros szennyeződéstől.

Amikor micellás tisztítót használunk, a micellák kinyílnak, feloldják a bőr felszínén lévő szennyeződéseket, illetve részekre bontják azokat, majd mágnesként magukhoz vonják. Ezeket a kis részecskéket a tisztító magába zárja és pillanatok alatt eltávolítja a bőrről. Így a hagyományos tisztítással szemben a micellás termékekkel egy lépésben kivitelezhető a folyamat, nem kell külön tejet, tonikot, habzó arctisztítót használni vagy vízzel leöblíteni utána a bőrt. A legtöbb esetben még a szemfesték lemosó is helyettesíthető egy ilyen termékkel. Általában minden bőrtípusra alkalmasak és egyszerre töltik be a sminklemosó és az arctisztító szerepét.

Használd kuponunkat és vásárold meg az utántöltőt 20%-al kedvezőbben: csakneked20

twitter bejegyzés 1024x512 px(1)

Miért válaszd micellás natúr arctisztítónkat?

…mert használatával azonnal frissebbnek, hidratáltabbnak és simábbnak érezheted a bőröd. Hosszú tesztelésünk eredményeként egy friss, kellemes illatú könnyed micellás oldatot fejlesztettünk, mely amellett, hogy tökéletesen frissíti, tonizálja a bőrt, előkészíti az optimális további ápolásra, úgy, hogy professzionálisan eltávolítja a szennyeződéseket és a sminket a szemkörnyékről és a bőrről. Minden bőrtípusra alkalmas, még az érzékeny bőrre is.

Mitől lesz más, mint egy tonik?

Állaga miatt az arclemosó tonikkal keverik össze leggyakrabban, pedig egészen más szerepe van. Tonikot általában sminklemosás után, zsírosabb arcbőrre javasolt használni, és mivel javarészt alkoholt tartalmaznak, rendelkeznek egy szárító, hámosító tulajdonsággal.
A micellás víz nem tartalmaz alkoholt, egyszerre távolítja el a sminket és a szennyeződéseket is, ráadásul a mitesszerek ellen is hatásos. Úgy tisztít és ápol, hogy utána nem hagy húzódó, feszülő érzést a bőrön. Nem szükséges előtte külön sminklemosót, vagy habzó arctisztítót használni, mert ellátja ezeket a funkciókat.

Mi a helyzet a vízálló sminkekkel?

Bár a micellás sminklemosók rendkívül hatékonyak, a bombabiztos vízálló formulákkal szemben önmagukban nem elegendők, így érdemes kétfázisú, olajjal dúsított terméket választani. Az olaj ugyanis könnyedén oldja a legtartósabb szempillaspirált is, anélkül, hogy percekig kellene dörzsölnöd. A legjobb, ha miután átitattad a vattakorongot, ráhelyezed az adott területre, hagyod néhány másodpercig hatni, majd egy könnyed mozdulattal le is törölheted a festéket.

Neked ajánljuk micellás arctisztítónkat

Nincs kellő időd/türelmed egy reggeli és esti arctisztítási rutinhoz.

Kapkodsz, mert folyton elalszol? Este azonnal dőlnél az ágyba? Neked tökéletes választás a micellás víz, ami egyszerre tisztítja és hidratálja is az arcbőrt.

Azoknak, akik gyakran sminkelik magukat

Micellás vízzel egyből a sminket is lemoshatod az arcodról, nem szükséges külön sminklemosót is használod.

Egyetlen törléssel megoldhatod a smink eltávolítását és a bőr ápolását is.

Szólj hozzá!