Koronát a natúr szappannak – egy ex-tusfürdő függő vallomása

Ha valaki pár évvel ezelőtt azt mondja nekem, hogy natúr szappanra fogom cserélni az imádott bolti tusfürdőimet, azt biztosan bolondnak nyilváníttatom, pedig megtörtént az eset. Pont velem történt meg. Átszoktam a szappan használatra, hova tovább: a natúr szappanok használatára.

Nem olyan régen, még szokásom volt az, hogy ha betértem egy drogériába, első utam a tusfürdőkhöz vezetett. Csillogó szemekkel végigszagolgattam a kedvenc márkáim összes létező illatát, keresgélve a szent grált.

Nem volt ezzel probléma, meg is találtam mindig, de… A bőröm állandóan extrém módon száraz volt. Nem voltam ekcémás, se allergiás, ahogy ezt egy korábbi bejegyzésemben is írtam -, de a bőröm nagyon sokszor porzott a szárazságtól. Fogalmam sem volt róla, hogy ez minek köszönhető, sőt azt sem tudtam, hogy ez nem normális dolog.

Jó fogyasztó révén előrébb mentem a drogériában, és vettem a polcról egy testápolót is a tusfürdőm mellé. Ez a megoldás csak ideig-óráig kezelte a bőröm szárazságát. Mivel nem tartottam ezt problémának, így a gyökerét és a megoldását sem kutattam soha. Évcához köthető, hogy szembesültem a ténnyel, ez bizony a bolti termékek használatának köszönhető. Mesélt nekem róla, hogy ez a tusfürdőkben, testápolókban, és egyéb krémekben található kémiai, és illat anyagok miatt alakult ki. – ezekről bővebben, itt elolvashatsz, katt.-

Nem tagadom, először kételkedtem a szavaiban. Úgy gondoltam, hogy ez marketing fogás, de elfogadtam az ajándékba kapott natúr szappant, és kíváncsian vártam, hogy este kipróbálhassam. Az illata természetesen kókuszos volt, ez a kedvencem mindenben. Mivel imádom – minden nő imádja– az illatokat, így féltem, hogy egy szappan nem fog akkora illatfelhőt hinteni a testem köré, mint amit korábban megszokhattam. Ez így is volt. Illatos lettem, de természetes, tiszta kókusz illatú. Nem érezték méterekről, hogy én most fürödtem, de nem zavart, mert azonnal tapasztaltam pozitívumokat, így elengedtem ezt a gondolatot.

TOVÁBBI HASZNOS:  Hasznos tipp! Így kerüld el a vírust!

Gyorsan meggyőztek a természetes szappanok az igazukról

Azért, mert az első natúr szappanos fürdésem alatt már volt egy olyan érzésem, hogy sokkal tisztább vagyok, mint a bolti tusfürdő használata után. Ezen meg is lepődtem. Másnap is a szappan után nyúltam, és körül belül egy hét aktív használat után észrevettem, hogy nem porzik a lábam, és a karom a szárazságtól, sőt! Puha és selymes lett a bőröm.

Nem kerestem az okokat

Nem néztem utána, és nem kérdezősködtem az alkotóelemek után, nekem elég volt annyi, hogy működik a dolog. Nyár közeledett, így magabiztosan mozogtam kevesebb ruhában is. Pont volt az I-re, hogy sokan megdicsérték, hogy szép a bőröm. Egészségesebbnek látták.

A natúr szappanok győztek, és egy olyan fogyasztót állítottak maguk mellé, aki sosem volt nyitott a természetes, organikus kozmetikumok használata felé. Úgy hozta az élet, hogy beléjük botlottam, jobban megismertem őket, és részei lettek a hétköznapjaimnak. Velem is maradnak, mert barátok leettünk.

Szólj hozzá!

Itt a kuponod!
nap
óra
perc
másodperc