Jön a tavasz! Így légy friss, fitt és egészséges!

Koncentráljunk a jó dolgokra. Jön a tavasz, érezhetően emelkedik a hőmérséklet, egyre több a napos órák száma. Ki ne örülne ennek, a hosszú – igaz, hogy enyhe – de sötét téli hónapok után? Ebből a legtöbbet kell kihoznunk, mégpedig : fel kell építenünk az állóképességünket, és feltölteni a vitamin raktárainkat. Erre a legkevésbé alkalmas a pánikszerűen felhalmozott fehér liszt és cukor.

Az egészséged érdekében ezeket a lépéseket tedd meg!

Kezd a feltöltődést belülről : Töltsd fel a vitamin raktáraidat. A legfontosabb, hogy szedj legalább 1000 mg C vitamint, D vitaminnal társítva. A kettő együtt elengedhetetlen! Fontos, hogy betartsd a csomagolásokon írt napi ajánlott mennyiséget. Igyál mellé elegendő folyadékot, 2-3 litert minimum.

Itt még nem dőlhetsz hátra! Igyekezz annyi zöldséget, és gyümölcsöt ennyi, amennyit tudsz. Mérsékeld a szénhidrát fogyasztásodat, egyél halat és sovány húsokat.

Ha ezekkel megvagy, még mindig van teendőd! Mozognod is kell, bármilyen mozgásforma jó lehet, ami közel áll hozzád! A lényeg, hogy csináld!

Ne csak belülről, kívülről is építgesd magadat!

A kézmosás fontosságáról mindent megírtunk nektek, azt a cikket itt találjátok. Itt az ideje, hogy az egészséged érdekében áttérj a natúr termékek használatára. A natúr szappannal való kézmosás, fürdés most a legfontosabb teendőd, hiszen napjában több tucatszor fogod a kezedet megmosni, tedd ezt tiszta termékekkel. Hidratáld az állandó alkoholos fertőtlenítés után a kezeidet natúr kézkrémmel. Ápold, védd és tisztítsd magadat.

Ha ezeket a pontokat betartod, hatalmas lépést tettél meg magadért, és érezni fogod, hogy vidám vagy, tele vagy energiával, manapság mi többre vágyhatnál?

Szólj hozzá!