Hasznos tipp! Így kerüld el a vírust!

Sajnos napjaink most a vírusok, és a baktériumok támadásairól szól. Odáig fajult a dolog, hogy már azok is félnek, akik eddig nem mutattak semmilyen érdeklődést a vírusok iránt. Az emberek igyekeznek nem látogatni a nagyobb közösségeket. Ha nyilvános helyen egyet tüsszentek, már nagy ívben elkerülnek. Elég furcsa megélni, ezt, de ha már előállt a helyzet, akkor együtt kell élni vele. És nyilván nem szabad elbagatellizálni a dolgot, de a józan ész határán kell maradni,

Védekezési tippek a vírus ellen

1. Fertőtlenítsd a kezedet alkoholos kézfertőtlenítővel

Extrém helyzet állt elő. Az alkoholos kézfertőtlenítő használata elengedhetetlen lett. Akár egy egyszerű bevásárlás alkalmával millió olyan felülettel érintkezünk, amelyet százak/ezrek fogtak meg előttünk. Ügyeljünk rá, hogy egy bevásárlás után, ha beülünk a kocsiba, használjunk fertőtlenítőt a kezünkön. Sőt! A mobilunkat is naponta többször törölgessük át, hiszen millió baktérium hemzseg rajta. Ha már itt tartunk a táskánkat, és a szemüveget is gyakran fertőtlenítsük. Ez a fertőtlenítő legyen ott a táskádban , autódban.

2. Moss kezet alaposan!

A gyerekeknek az első dolog amit megtanítanak, hogy hogyan kell kezet mosni. Minden étkezés, és kinti játék után, stb. Amit sajnos elfelejtünk, hogy ezt nekünk is ugyan úgy alkalmaznunk kellene. Ismét be kell építenünk a mindennapokba, hogy gyakrabban látogatjuk a mosdókagylókat. A helyes kézmosásról rengeteg videó kering a interneten, mi nem szeretnénk litániát írni erről, de azért a legfontosabb szempontokat ne ugorjuk át : legalább a csuklónkig mossuk meg a kezünket, alaposan egészen az ujjbegyekig és a ujjközöket is tisztítsuk meg! Legalább 20 másodpercig tartson a mosás.

3. Használj a kézmosáshoz natúr szappant vagy natúr folyékony szappant!

Mivel gyakran kell kezet mosnod, ezért kiemelten fontos, hogy megfelelő minőségű terméket használj, ehhez a művelethez, ha lehet vidd magaddal, a natúr szappanodat. A szappan kiválóan oldja a zsírt, a vírusnak a külső burka lipidből vagy zsírból van, és ezáltal elpusztul. Ez alapján megkérdőjelezhetetlen a megfelelő higiénia.

MIÉRT fontos, hogy NATÚR szappant használj? Azért, mert a folyamatos alkoholos kézfertőtlenítő használata száríthatja a kezedet, de a natúr szappanok túlzsírozási technológiájának köszönhetően hidratáltan tartja bőrödet a szappan shea vaj, vagy kakaóvaj tartalma. Illetve használj natúr kézkrémet az esetleges túlszáradás ellen.

+ tipp Kerüld a kézfogást, idegenekkel, a konditermekben tisztítsd le magad előtt és után a gépeket, figyelj másokra!

Ha ezeket a szabályokat betartottad, akkor te minden tőled telhetőt megtettél, hogy megóvd magadat, és a környezetedet. Addig is reméljük, hogy mihamarabb túl leszünk ezen a időszakon, és más szép dolgokról írhatunk nektek.

Szólj hozzá!