Hogyan álltam át a natúr kozmetikumok használatára?

Az első natúr terméket, amit a kezemben fogtam azt ajándékba kaptam, ami egy epres szilárd testápoló volt. Bár nem sok mindent tudtam akkor még a natúr életmódról, tetszett a termék illata, a csomagolása, a különlegessége, a hatása, de mivel nem én választottam a terméket, nem néztem utána, hogy pontosan miről is van szó. Elfogyott, és bevallom, hogy nem vettem újra. Ennek az a oka, hogy nekem nem volt ekcémám, nem irritált semmi, sosem gondoltam bele, hogy mikkel érintkezem nap mint nap. Egy egyszerű mezei felhasználó révévén éltem a napjaimat, a megszokott bolti termékekkel.

natúr shea vajas szilárd testápoló
Ő volt az első ajándékba kapott natúr kozmetikumom

Imádjuk! Az illatát is és a hatását is! – írta nekünk váráslónk, Hajnalka.

Aztán megismertem Évcát és a termékeit

Alumínium mentes natúr dezodor
Natáúr alumínium mentes dezodor, a konditeremben.

Ahogy egyre inkább elmélyedt az ismeretségünk, egyre több infót kaptam tőle arról, hogy miről is szól az egész Évca natural. Mi is a natúr életmód, és egyáltalán milyen széles körben cserélhetőek le a termékek natúrra, igen, ebben is hiányosak voltak a ismereteim.

Kicsit beleástam magamat, és utána néztem, hogy mikkel is mérgezzük magunkat. Mint sokunkra, rám is hatott a felismerés, és kicseréltem első körben a dezodoromat natúrra. Egy kókusz illatú cinkes dezodort választottam.

Az első komolyabb próbám az edzőteremben volt. 1,5 óra edzés, és 1 óra kardió várt rám. Megmondom őszintén kicsit tartottam tőle, hogy mi fog következni, vajon edzés után is kókusz illatom lesz-e, de szerencsére állta a sarat a kis barátom, így állandó lakója lett az edzős táskámnak. Amit mindenhol hangsúlyozunk, azt én is tapasztaltam : a natúr alumínium mentes dezodort kb 6 óránként újra kell kenni, de ennyi áldozat belefér, hogy nyugodt lelkiismerettel használhassuk.

Ezután jött az első natúr arckrémem. Szépen lassan a szemetesben landoltak a bolti verziók. Ajakápoló, micellás víz, fogkrém, szappan és a shea vajas szilárd testápoló. Igen, innen indultam, és elő is került újra.

A natúr szappan, is beépült a mindennapjaimba

A legfurcsább váltásom, a bolti tusfürdő lecserélése volt, natúr kézműves szappanra. Ettől féltem a legjobban, hiszen szerettem az erős illatot, és a habzást. Ezzel szemben egy kellemes illatú, natúr szappannal a kezemben indultam el zuhanyozni, nem tudtam, hogy mire számíthatok. Amit azonnal tapasztaltam, az az volt, hogy a megszokott tusfürdőimmel szemben az organikus szappan, selymes érzetet hagyott a bőrömön, és sokkal tisztábbnak éreztem magamat a használata után. Azóta csak natúr szappannal fürdök.

Amit felhasználóként hamar észrevettem, az az, hogy a bőröm sokkal hidratáltabb lett.  Sokan megkérdezték tőlem,  hogy milyen vitaminokat szedek, mert az arcom olyan üdének és fiatalosnak tűnik – nem mintha annyira matuzsálem lennék, de mégis csak… Magabiztosabb lettem, és  szeretek olyan emberekkel beszélgetni, akik nyitottak az ilyen termékek használata felé.

Mi először a kisbabámnak vásároltunk natúr kozmetikumot. A bőre ekcémás lett. Natúr shea vajjal kenegettem, és natúr szappannal fürcettem. Csodálatos puha és selymes lett a kis bőre, nagyon hálásak vagyunk!

Kis idő elteltével én is rendeltem Évcától natúr szappant. Az arcom pattanásos volt, és a Föld ajándékát választottam, nagyon bejött! Most írom össze a következő rendelésemhez a listát terveim szerint kipróbálom az első natúr arckrémemet is! – B. Betti

Szólj hozzá!