Gyerekek a natúr kozmetikumok világában

Évca, történetét, és az Évca pure and natural apropóját indulását, mindenki ismeri, aki nem, annak ajánljuk ezt az előadást, videóban megnézhetitek!

A gyerekeket átszoktatni egy új dologra, nem feltétlenül könnyű. Talán, ha nyitottabb természetű, kíváncsi a gyerkőc, akkor még érdeklődhet is a natúr kozmetikumok világa felé. Érdekes lehet egy szappan, amit anya készített. Szívesen próbál ki egy krémet, ami nem kapható a boltokban.

Mint az a videóból is kiderült, Évca kisfia, Máté pici volt még, így neki az vált természetessé, hogy azokat a natúr kozmetikumokat, natúr szappanokat, natúr samponokat használta, amelyeket, az anyukája magával vitt a nyaralásra, utazásra, vagy amiket otthon megtalált. A nagyobb gyermek, Kristóf meg nyitottan állt a dologhoz, és egyszerűen elfogadta, amit Évca mondott neki.

A keresztlányom és a keresztfiam is érdeklődik a natúr termékek iránt, amelyeket nálam látnak. Ki is szokták próbálni őket, és nagyon tetszenek is nekik. A kislány elsősorban a natúr ajakápolót, és a natúr alumínium mentes dezodort nézegette, próbálgatta. A kisfiú a natúr szappant, és a natúr testápolót.

Náluk ez még nem tudatos. Mivel a családjuk nem natúr életmódot követ, így nem tudnám nekik elmagyarázni, vagy megtanítani, hogy mit jelent és mit takar ez pontosan, de már annak is örülök, hogy elfogadnak egy-egy terméket, és használják is őket otthon. A kis lépés is lépés!

kisgyerek

Ha valaki most tervezi az átállást a natúr kozmetikumokra a családjával, annak azt a tippet tudnánk adni, hogy a gyermek saját nyelvén, egyszerűen magyarázzuk el neki, hogy ez milyen változást is fog hozni az életében a jövőben. Ne szigorral, hanem játékossággal szemléltessük azt. Ismerkedjen, szagolgassa és fogdossa meg a natúr termékeket. Mondjuk el neki, hogy melyikben mi van, akár kis meséket is kitalálhatunk róluk.

Például : az ekcémás kislány meséje – ez nem létező mese, de a gyógymódok köré lehetne egy történetet szőni, és a gyermek máris megismerte a natúr kozmetikumok világát.

Szólj hozzá!