A kombinált bőrtípus ápolása

A te szempontodból a kombinált bőr, mint típus okozza a legtöbb problémát, mert akinek kombinált bőrtípusa van, az általában rosszul diagnosztizálja be saját magát. Egy problémára vetíti ki a tüneteket, és azt kezdi el készítményekkel kezelni, ami gyakran nem hozza a kívánt eredményt.

Na de honnan tudhatod biztosra, hogy te kombinált bőrű vagy?

Legegyszerűbben úgy írhatjuk le, hogy abban a bizonyos T-vonalban zsíros, olajos a bőröd. A T vonal : a homlok, az orr és az áll vonala. Ebben a térségben aktívabbak a faggyúmirigyeid, ezért zsírosodik a bőröd. Az arcod többi részén pedig száraz a bőröd. Tulajdonképpen a leírtak szerint két bőrtípus keveredését írhatjuk le: A száraz és a zsíros bőrtípusét.

Azokat a vásárlóinkat is kombinált bőrűnek szokták titulálni akinél csak többféle bőrprobléma keveredik : például pattanásosodás, vagy száraz foltok megjelenése.

Hogyan lettél kombinált bőrű?

  • Akárcsak a többi bőrtípusnál, itt is az esetek többségében a genetika áll a háttérben, tehát örökölhetted valamelyik felmenődtől.
  • Hormonális változások eredményeképpen.
  • A helytelen étrend, allergén ételek, és vitamin hiány következtében.
  • A nem megfelelő kozmetikumok használata, esetleges allergén hatóanyagok. Vegyünk egy példát: ha olyan terméket használsz, ami irritálja a bőrödet, akkor az arcod faggyútermeléssel fog védekezni. A T-vonal olajosodik, az arcod többi része pedig foltokban száraz lesz, és kipirosodik. Így alakulhat ki más bőrtípusokból a kombinált.

Figyelned kell, hogy a tested egyensúlyban legyen. Nagyon fontos, hogy a megfelelő termékeket használd. Az is megoldás lehet, ha az arcod két részére a másik két bőrtípus készítményeit használod célzottan. Például : a száraz részen száraz bőrre való termékeket, a T – vonaladban zsíros bőrre valókat. Egy kicsit nagyobb odafigyelést igényel, de az egészségedért megéri.

A bőrápolási rutinod kombinált bőrre

  • Használj arclemosót : ha nem hajlamos irritációra a bőröd, nem vagy rozettás, akkor ajánljuk a natúr kétfázisú micellás vizünket. Reggel-este tisztítsd meg a bőrödet vele. Ha a bőröd érzékeny, irritációra hajlamos akkor pedig válaszd a hab állagú lemosónkat
Évca natural kétfázisú micellás arclemosó
micellas-arclemoso-100ml
  • Tonikot is vegyél néha a kezedbe. Nem szabad túlzásokba esned ezzel a termékkel. A csomagoláson feltüntetett időtartamokat be kell tartanod. Célszerű minden készítményből natúr kozmetikumot választani, ha lehet minimális illattartalommal.
  • Használj natúr arcpakolást, heti 1-2 alkalommal. Szintén azt válaszd ki, amelyik a bőröddel kompatibilis.
  • Kötelező az arcodra a fényvédő. A nap szárítja, és öregíti a bőrt. A káros sugarak ellen kifejezetten arcra való napkrémet kell vásárolnod.
  • Az egyik legfontosabb a megfelelő arckrém kiválasztása. A T- vonaladban próbálj meg egy kicsit vékonyabban hidratálni, az arcod két oldalán használhatod vastagabban a krémet. Ajánljuk neked vadi új kombinált és száraz bőrre való natúr arckrémünket.

A legfontosabb, hogy bőrtípus azonos készítményekkel ápold magadat. A folyamatokat kúraszerűen alkalmazd. A kúrád tartson több mint 28 napig, hiszen a bőr megújulási szakasza 28 nap. Természetesen egy kúra lejártával, ha semmi javulást nem tapasztalsz, akkor keress fel egy bőrgyógyász szakembert.

Szólj hozzá!