A Home Office szabályai nőknek!

Az előállt speciális körülmények miatt, egy ideje én is home office keretein belül tudok csak dolgozni. Vegyesek az érzelmeim ezzel kapcsolatban. Első körben örülök, és hálás vagyok, hogy egyáltalán dolgozhatok, és van munkám. A másik része a dolognak, hogy hiányzik a napi rutinom, hogy eljárjak itthonról, az iroda és a kollégák is. Azért nem teljesen reménytelen ez a dolog.

Mit tehetünk, hogy valamelyest javítsunk a helyzeten?

Próbáljunk meg ugyanabban az időben felkelni, mint ahogyan azt az önkéntes karantén előtt tettük. Ugyan azt a napi rutint követve, – igen mindent! – gondolok itt a reggeli natúr arcápolási rutinodra, a sminkre, és a szép ruhára egyaránt. Valahogy az ember máshogy érzi magát, ha megadja a módját…

Ugyanakkor kávézz, reggelizz és ebédelj! Ezek a tevékenységek is részét képezik a napi megszokott kerékvágásnak. Amint tudjuk, ez az állapot nem fog örökké tartani, ha véget ér, így könnyebben visszatérünk a megszokott keretek közé.

Ha lehet, face timeon, vagy hanghívásban sokat kommunikálj a kollégákkal. Pár barátnőm úgy dolgozik, hogy folyamatosan megy a videóhívás. Azt az érzetet kelti, hogy továbbra is részese vagy az idorai közegnek, inspiráljátok és ösztönzitek egymást. Nem utolsó sorban van kitől kérdezi, ha esetleg szükségessé válna. Félre értés ne essék, nem traccspartit tartanak, mindenki tartja a határidőket, végzi a feladatát.

Meeting online

Ez a műfaj sem áll távol tőlem. Volt olyan munkahelyem, ahol állandó volt, hogy a meetigneket szinte csak online bonyolítottuk le. Nyilván ezeknél az ,,összejöveteleknél” is fontos, hogy ne szakadt pizsamában, kócos hajjal elemezd ki a heti statisztikákat.

Talán az egyik legjobb tanácsunk, amit adhatunk, hogy ne hagyd el magadat. Fontos, hogy a lakásod/házad kapacitását figyelembe véve, de sportolj vagy tornázz minél töbet! A munkaidőd után, igyekezz énidőt tartani. Ápold a bőrödet, tegyél fel pakolásokat, készülj a nagy visszatérésre! Ha nincs ötleted, nézd meg videónkat, amelyben natúr arcápolási tippeket láthatsz!

Szólj hozzá!